Fatih Belediyesi'nden Turizme Dev Hizmet - Son Dakika
Güncel

Fatih Belediyesi'nden Turizme Dev Hizmet

Fatih Belediyesi\'nden Turizme Dev Hizmet

Fatih Belediyesi'nin tarihi yarımadanın turizm potansiyelini arttırmak amacıyla geliştirdiği "Fatih Turizm Denetim Sistemi" ile bölgede faaliyet gösteren işletmeler kontrol altına alınıyor.

24.12.2012 13:34

Fatih Belediyesi'nin tarihi yarımadanın turizm potansiyelini arttırmak amacıyla geliştirdiği "Fatih Turizm Denetim Sistemi" ile bölgede faaliyet gösteren işletmeler kontrol altına alınıyor. Sistemle birlikte turistlerin işletmeler hakkında yapacakları şikayetler belediye tarafından ihbar kabul edilerek, müesseseler denetlenecek. Sistemin amacının işletmecileri incitmek olmadığını belirten Başkan Mustafa Demir, "Amacımız turizm potansiyelini arttırmak" dedi.

Fatih Belediyesi, her yıl yaklaşık 12 milyon turistin ziyaret ettiği tarihi yarımadanın turizm kalitesini arttırmak için bir ilke imza attı. Belediyenin uygulamaya koyduğu "Fatih Turizm Denetim Sistemi" projesi ile internet üzerinden dünya çapında konaklama hizmeti satan Booking, Tripadvisor, Expedia ve Airbnb.com gibi seyahat sitelerine bırakılan, Fatih'teki turistik tesislerle ilgili yorumları, özel bir ara yüz program ile alarak, şikayet edilen otel, restoran hatta taksi firmaları ilgili ve yetkili birimlerce denetleyecek. Oluşturulan sistemle belediye, firmaların şikayet edilen konulardaki aksaklık-eksiklik noktasında iyileştirme yapmasını sağlayarak; olası yeni şikayetleri önleyerek tarihi yarımadanın turizm çıtasını yükseltecek.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sultanahmet'te bulunan Marmara Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen basın toplantısıyla tarihi yarımadanın turizm kalitesini yükseltecek olan "Fatih Turizm denetim Sistemi"ni kamuoyuna tanıttı.

Sistemin tanıtım sinevizyonunun ardından konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Burada kendi sınırlarımız içinde yaşayan insanlara en güzel hizmeti vermeyi istiyoruz.

Geçmişten gelen bu tarihi değerleri korumak için çalışıyoruz. 2011'in sonu itibariyle 8 milyon turist İstanbul'a geldi. En fazla turistin geldiği şehir olarak 6'ıncı sıradayız. Turistler Fatih'i görmeden İstanbul'u gezmiyor. Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı'nı görmeden İstanbul'u görmek olmaz. Hedef ilk 3'e girmek. Bunun için aslında bu potansiyelimiz var. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, doğunun en batısı, batının en doğusu olan İstanbul'u iyi tanıtmak zorundayız" şeklinde konuştu.

BAŞKAN DEMİR: "AMACIMIZ TURİZM POTANSİYELİNİ ARTTIRMAK"

Turizm Denetim Sistemi'nden önce Fatih bölgesinin turizm potansiyelini daha da arttırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Mustafa Demir, "Gönüllü turizm elçileri oluşturduk. Üniversitelerde okuyan, yabancı dil bilen, bizi iyi temsil edeceğine inandığımız insanları eğitimden geçirdikten sonra turistlere rehber yaptık. Hem cep harçlığı kazandırdılar, hem de bu değerleri ücretsiz turistlere tanıttılar. İmamlarımıza İngilizce kursu verdik. Tek başına gelip gezen turistlere camilerle dini değerlerimizle ilgili bilgi verecek, imamlar için İngilizce dersi verdik. Eminönü'nün 3'te 1'ini yayalaştırdık. Amacımız turizm potansiyelini arttırmak. Binaların dış cephelerin hep yeniledik. Bizim en büyük şansımız evimize gelen insanları en iyi şekilde ağırlamamız lazım. Turizm işleri bir günü kurtarma işi değil. Biz belediye olarak bunun sorumluluğun taşıyoruz" dedi.

TURİMZ EN İYİ PROPAGANDA ARACI

Fatih Denetim Sistemi' hakkında bilgi veren Başkan Demir, "Bir program geliştirdik. Rezervasyon siteleri var. 1 milyar insan bu sitelerde dolaşıyor. İnsanlar oturdukları yerden gidecekleri ülkede kalacakları oteli arıyorlar. Alınan bilgileri her yerden görüyorlar. Bir ara yüz programı geliştirdik. Bu sitelerden gelen bütün olumsuz yorumları topluyoruz. ve zabıtalarımızla bu yerleri denetliyoruz. Turizm ne kadar güçlü olursa ülkemiz o kadar gelişir. Bence en büyük propaganda aracı gelen turistlerin buradan memnun ayrılmasıdır" şeklinde konuştu.

National Geoprahics'de yayınlanan İstanbul filminin kentin imajını zedelediğini vurgulayan Demir, "Güzel İstanbul'umuzu dolandırıcılar şehri gibi gösterdiler.

Ama bu imajın oluşturulmasına müsaade etmeyiz. Çok fazla şikayet aldık. Bunların hepsine bakacağız. Derdimiz kimseyi incitmek değil. Tam tersine turizm potansiyeline katkıda bulunmak. Hedefimiz bin 350 dolar bırakabilecek bir potansiyel oluşturmak" diye konuştu.

İl Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili ise, "Turizmin e en büyük sermayesi güvendir. Güven sadece güvenlikten ibaret değil. Güven hep birlikte inşa edilir. Herkes görevini yapar. Denetime tabii olmaktan hiç kimsenin rahatsız olmaması lazım. Eğer denetime tabi olmaktan korkan bir müessesinin mutlaka açığı var demektir. Kayıtsız çalışma güveni zedeleyen en büyük sorundur. Sayın belediye başkanına ve çalışma arkadaşlarına böyle bir projeyi geliştirdikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

TURİSTLERİN ŞİKAYETİ İHBAR SAYILACAK

Proje ile birlikte, Fatih Belediyesi, konaklama hizmeti veren sitelere ve diğer şikayet sitelerine bırakılan şikayetleri ihbar kabul ederek turistik tesisleri denetleyecek, şikayet konusu devam ediyorsa bu tesisler hakkında yasal işlem yapacak. Belediye kendi yetki ve sorumluluk alanının dışında kalan şikayetleri ise ilgili kurum ve kuruluşlar (Meslek Odaları, Dernekler, Emniyet Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Turizm Bakanlığı) ile paylaşarak, turistlere daha kaliteli hizmet verecek.

Toplantıya LASİAD, TUROB, TURSAB, SİYAD gibi sektör temsilcilerinin ve otel yöneticileri de katıldı. Toplantının ardından projeye destek veren kamu kurumları arasında"İyi Niyet Protokolü" imzalandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih Belediyesi'nden Turizme Dev Hizmet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement