Genç Mucitler 'İlk İşim Girişim'de Mücadele Ediyor - Son Dakika
Güncel

Genç Mucitler 'İlk İşim Girişim'de Mücadele Ediyor

Genç Mucitler \'İlk İşim Girişim\'de Mücadele Ediyor

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin düzenlediği “İlk İşim Girişim ve Endüstriyel Rekabetçilik Proje Pazarı’’ yarışmasının ilk elemeleri yapıldı.

22.05.2014 16:41

Yıldız Teknik Üniversitesi'nin düzenlediği "İlk İşim Girişim ve Endüstriyel Rekabetçilik Proje Pazarı" yarışmasının ilk elemeleri yapıldı. Finale kalan 10 proje arasından seçilen birinciye, projesi için 1 milyon lira destek yardımı yapılacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi(YTÜ) ve Çalık Holding'in ortaklaşa düzenlediği, uygulanabilir fikri ve projesi olan genç girişimcileri buluşturan "İlk İşim Girişim ve Endüstriyel Rekabetçilik Proje Pazarı'nda yarışmasında 225 proje yarışıyor. YTÜ ve Çalık Holding ve işbirliğiyle düzenlenen "İlk İşim Girişim" yarışmasının finali YTÜ Davutpaşa Kampüsü tarihi Otağ-ı Hümayun binasında gerçekleştirildi. Törene YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Aktif Bank CEO'su Dr. Önder Halisdemir, YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Cengiz Kaya, çok sayıda akademisyen, iş dünyasının önemli isimleri ve proje sahipleri katıldı. 18 ildeki 29 farklı üniversiteden 225 projenin yarıştığı etkinlikte jürinin değerlendirmeleri sonucunda 10 proje finale kaldı. Yarışmanın finalinde sunum yapacak 10 proje sahibinden dereceye girenlere Çalık Holding tarafından 1 milyon liraya kadar destek verilecek.

"KALKINMANIN TEMELİNDE GİRİŞİMCİLİK VAR"

Etkinliğin açılışında konuşan YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, amaçlarının teknoloji üretebilen, bilgiye sahip olan eğitilmiş, girişimci toplumlar oluşturmak olduğunu belirterek, "Bir ülkede kalkınma programları ne kadar isabetli olursa olsun, eğer belirlenen politikaları uygulayacak girişimciler mevcut değilse, yeni yatırımların gerçekleştirilmesi imkansızlaşır. Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de önemli bir bileşenidir" dedi.

YTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Proje yürütücüsü Prof. Dr. Cengiz Kaya da, bilginin, teknolojinin ve insan sermayesinin öneminin gitgide arttığı günümüzde şirketler için eski kurallar ile rekabet zemininin farklı bir yapıya taşındığını belirtti. Üniversiteler olarak bilim ve teknoloji üretmeleri açısından önemli bir konumda olduklarını dile getiren Kaya, "Bu çerçevede bilimin yuvası olan bilginin, bilimin, 'know-how'ın sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda kullanılması, ülke ekonomisine olumlu katkılar yapması açısından gerekli platformları oluşturmak için elimizden geleni yapmaktayız" şeklinde konuştu.

10 PROJE FİNAL İÇİN YARIŞIYOR

Yarışan projelerden 18 ilden 29 farklı üniversiteden 225 projenin yarıştığı etkinlikte 10 proje finale kaldı. Yarışmada projesi en çok beğenilen girişimci adayının YTÜ'nün Teknoloji Transfer Ofisi'nde bir yıl boyunca ücretsiz ofis, altyapı, genel giderler ve mentoldük desteği gibi fırsatlar da sunulacak. Finale kalan proje sahipleri sunum yaptıktan sonra jüri tarafından değerlendirilecek ve 17.30'da yapılacak törenin ardından ödüller sahiplerini bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genç Mucitler 'İlk İşim Girişim'de Mücadele Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement