Gençlik Şöleninde Gençleşen Türküler Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Gençlik Şöleninde Gençleşen Türküler Coşkusu

Gençlik Şöleninde Gençleşen Türküler Coşkusu

Gençlik Şöleni, şiirler Mehter Gösterileri Konferans ve BBB Gençleşen Türküler THM Gençlik Korusunun verdiği muhteşem konser ile Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

01.05.2013 11:43

Türkiye Genç Eğitimciler Birliği (TÜGEB) tarafından organize edilen Gençlik Şöleni, şiirler Mehter Gösterileri Konferans ve BBB Gençleşen Türküler THM Gençlik Korusunun verdiği muhteşem konser ile Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Tüm Etkin Sanayici İşadamları Federasyonu'nun (TESİAD) katkılarıyla TESİAD Genel Başkanı İlyas Bozkurt'un konuşmacı olarak katıldığı, Türkiye Genç Eğitimciler Birliği (TÜGEB) tarafından organize edilen 10. Gençlik Şöleni, Tayyare Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

MHP Bursa milletvekili Necati Özensoy, Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ile geceye katılan ve TÜGEB bünyesindeki gençlik birimlerine ve salonu dolduran yüzlerce gence hitap eden M. İlyas Bozkurt, "Konuşmasında iki farklı milliyetçilik anlayışı bulunduğunu belirten Başkan Bozkurt şunları söyledi: "Irkından ve soyundan ötürü hiç kimseyi dışlamamalıyız. Hangi milletten olursa olsun, insanları kucaklamalı, farklılıkları bir zenginlik olarak kabul etmeliyiz. Kendi içimizde bölünmemiz, sadece bizim işimize yaramaz. Oysaki bölgede güçlü bir Türkiye, barışın garantisidir. Osmanlı Ortadoğu'yu askerle değil, sevgi ve adaletle yönetti.

Türkiye güçlendikçe Ortadoğu, Orta Asya ve tüm dünyada denge unsuru olacaktır. Türkiye'nin güçlenmesini elbette ki en çok silah satanlar, uyuşturucu trafiğini kontrol edenler, kan üstüne kan akıtanlar istemez. Onun için, içimizde birlik ve beraberliğimize dikkat edip, ihtilafa düşememeliyiz. Artık barışı ve birliği tahsis edelim ve PKK denen bebek katilleri de ülkemizi terk edip gitsinler.İç sorunları çözüp güçlü bir Türkiye oluşturmanın, kaliteli bir gençlikle mümkün olduğunu yineleyen Bozkurt, tek derdi eğlenmek olan bir gençlik oluşturarak bir milletin gardının rahatlıkla düşürüleceğini belirterek, Türkiye gençliğine şuurlu bir biçimde yetişmeleri tavsiyesinde bulundu Bugün bu topraklarda biz varsak, bu gün bu topraklarda sesimiz her zamankinden gür çıkıyorsa, bu gün bu topraklarda rahat yaşıyorsak, bu gün bu topraklara ayaklarımız yere sağlam basıyorsa bunu aziz şehitlerimize borçluyuz ve hepsini saygıyla, rahmetle anıyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmasına birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu, Türk gençliğinin önemini vurgulayarak devam eden Bozkurt, "Gençliğimiz, geleceğimizin teminatıdır; gençlerimize sahip çıkarsak geleceğimize sahip çıkmış oluruz" ifadelerini kullandı.

TESİAD Genel Başkanı Bozkurt konuşmasını sonlandırırken, "Ülkemizin değerlerine sahip çıkmalıyız ve bizi bölen ve ayrıştıran dış mihraklara cevabımızı ilimde fende ilerleyerek vermeliyiz, dünyanın neresinde olursa olsun nerde bir haksızlık varsa ilk biz o haksızlığın karşısına dikileceğiz ve sorunları yine biz çözeceğiz" dedi.

Muhteşem gecenin ikinci bölümünün konuğu Bursa Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat projeleri kapsamında yürüttüğü "Gençleşen Türküler THM Gençlik Korosu" proje koordinatörü ve şef Erdinç Ertüzün yönetiminde Bursa yöresine ait türkülerin yanı sıra Azeri, Kerkük Karadeniz, Doğu Anadolu, Ege yöresi türkülerden bir demet seslendirildiği bölümde genç kuşağın Bursalı eğitimci/ sanatçı Ertüzün ile birlikte türkülere coşkuyla eşlik etmesi halk kültürümüzün medeniyetimizin devamlılığı ve yaşaması hususunda gecenin en anlamlı mesajıydı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlik Şöleninde Gençleşen Türküler Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement