Gönüllü Doktorlar Somali'den Döndü - Son Dakika
Güncel

Gönüllü Doktorlar Somali'den Döndü

Gönüllü Doktorlar Somali\'den Döndü

15 gün süreyle Somali'de sağlık hizmeti veren doktorlar Balıkesir'e döndü.

31.03.2012 14:21

Balıkesir Sağlık Gönüllüleri Derneği (BALSADER) üyesi 5 doktor; TİKA ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) arasında imzalanan ' 'Somali'ye Sağlık Yardımı Projesi'' kapsamındaki görevlerini tamamlayarak Balıkesir'e döndü.Balıkesir'e dönüşlerinde çalışma arkadaşları ve Dernek çalışanları tarafından karşılanan grubun oldukça mutlu olduğu gözlendi.

BALSADER Başkanı Dr. Fatih ERDEN,Dernek Bürosunda Dernek Üyelerine Somali'de yürütülen sağlık çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.Sunuma, Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Hasan Hacıoğlu,Diş Hastanesi Başhekimi Zekai Kafaoğlu,Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr.Necati Kelemençe ve Özel Balıkesir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Mümin Temel ile dernek üyeleri katıldı.

Dr.Erden , Somali ile ilgili kısa bilgiler verdikten sonra yürütülen sağlık çalışmalarını çekilen fotoğraflarla ayrıntılı olarak izleyenlere aktardı.Erden ' Somali'deki sağlık faaliyetleri bize çok şey kattı, uluslar arası tecrübe edinmiş olduk, oradaki insanlara, özellikle çocuklara vermiş olduğumuz hizmetlerden dolayı çok mutluyuz.'dedi.

Ülkede çocuklara değişik çekinceler nedeniyle aşılama yapılamadığını ifade eden Dr.Erden, Somali'de bulunan ESAFED Koordinatörü Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Lokman ÇAM'ın da girişimleriyle aşılama faaliyetlerine yakında başlanacağı müjdesini verdi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin kamplarda yapmakta olduğu sıcak yemek dağıtma faaliyetinin de ne kadar önemli ve gerekli olduğunu yerinde müşahede ettiklerini vurgulayan BALSADER Başkanı Dr.Fatih Erden 'Binlerce aç ve ihtiyaç sahibi insana günlük sıcak yemek sunulduğunu gördük ve bunun Türkiye'den gönderilen yardımlarla gerçekleştirildiğini öğrendik'dedi.

Somali'de 15 gün süreyle gönüllü sağlık hizmeti veren ekipte yeralan Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Serdar YAZICI ise; ülkede devlete ait hastane veya herhangi bir sağlık tesisi bulunmadığını belirterek, başkent Mogadişu'da bulunan özel hastanelerle anlaşarak, bazı hastalara ücretsiz ameliyatlar yaptıklarını, oradaki meslektaşlarına bilgi ve yeni ameliyat tekniklerini aktardıklarını belirtti. Kimse Yok Mu Derneği'nin Seyitka kampında açmış olduğu sağlık merkezinde de sünnet, kesi sütürasyonu, lipom, kist gibi operasyonlar yaptıklarını söyledi.

Dr. Halil TÜRKHAN ise toplam 3151 muayene, 27 operasyon, 43 girişim ve müşahade yaptıklarını, hastalara toplam 6545 kutu ilaç dağıttıklarını belirtti. Gönüllü ekipte bulunan Aile Hekimi Uzmanı Dr. Cemal SEVEN ve Dr. Abdullah KUMCU ise ,'Faydalı bir süreç yaşadık, bu tecrübeyi diğer arkadaşlara da tavsiye ediyoruz. Bundan sonraki süreçte bu tür faaliyetlerde BALSADER olarak diğer gönüllülerle birlikte her zaman ortak çalışmaya hazırız.' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gönüllü Doktorlar Somali'den Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement