Hastaların Umudu Ankara'ya Kadar Uzandı - Son Dakika
Güncel

Hastaların Umudu Ankara'ya Kadar Uzandı

Hastaların Umudu Ankara\'ya Kadar Uzandı

Ayaktan Kemoterapi Hastalarına Resim Sanatıyla Moral Desteği Projesi kapsamında Ankara Vakıf Eserleri Müzesinde Umudun Renkleri Resim Sergisi açıldı.

10.05.2016 16:36

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatörlüğünde yürütülen proje sayesinde Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gündüz Kemoterapi Ünitesinde tedavi gören kemoterapi hastaları resim eğitmeni eşliğinde resim yapmaya başladı. Proje, Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile paylaşılarak; buradaki hastaların da tedavi kürleri sırasında resim yaparak moral bulmaları sağlandı.
Proje kapsamında 18 Nisan'da Şanlıurfa'da açılan ilk serginin ardından, hem Şanlıurfa'daki kemoterapi hastalarının hem de Ankara'daki kemoterapi hastalarının yaptığı resimlerden oluşan ikinci sergi Umudun Renkleri Resim Sergisi adıyla 2 Mayıs Pazartesi günü Ankara Vakıf Eserleri Müzesinde açıldı.

URFALI VEKİLLER DE KATILDI
Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin'in konuşmasıyla başlayan açılış programında daha sonra Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Op. Dr. İbrahim Halil H. Keşküş, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan ve Mahmut Kaçar konuşma yaptı.
Resim yapan kemoterapi hastalarının da söz alarak duygularını ifade ettikleri programda duygusal anlar yaşandı. Resimlerin yer aldığı ilk salonda resimlerin oluşma süreci sırasında hem Ankara hem de Şanlıurfa'da çekilen görüntülerden oluşan bir belgesel gösterimi yapıldı. Konuklar duygulanarak izledikleri belgesel gösteriminin ardından Ankara Vakıf Eserleri Müzesinin iki katında sergilenen yaklaşık 150 resmi hayranlıkla inceledi. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hastaların Umudu Ankara'ya Kadar Uzandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement