Hayvan Pazarında Otomasyona Geçiliyor - Son Dakika
Güncel

Hayvan Pazarında Otomasyona Geçiliyor

Hayvan Pazarında Otomasyona Geçiliyor

Ahiler Kalkınma Ajansının hibe desteği ile Kırşehir Hayvan Pazarında Otomasyon sistemine geçiliyor.

14.09.2013 11:45  Güncelleme: 17:38

Projenin başlaması nedeniyle Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen Proje Tanıtım Toplantısına Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri M. Fatih Yıldız, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Hayvan Pazarı Otomasyon Projesi ile AB politika ve uygulamalarının bölgemizdeki hayvancılık sektörüne yansıtılacağını belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, hayvancılık alanında bir standart ve rekabet gücünün kazandırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Projenin yaklaşık 880 bin 500 TL'ye mal olacağını ve bu bedelin yaklaşık 465 bin TL'sinin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmasını ifade eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, "Hazırlanan otomasyon sistemi ile kayıt dışılık önlenecek, hayvan ticareti belli bir düzene girecektir. Barkot Okuyucu Sistemi kurularak hayvan nakilleri takip altına alınacaktır. Hayvancılık ilimiz için önemli bir gelir kaynağı durumunda. Bu kapsamda, hayvanların hijyenik ve teknik şartlara uygun bir pazarda alım-satımının yapılması ticari olarak bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır." dedi.

Projenin Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Ticaret Borsasına ait hayvan pazarında dezenfeksiyon tüneli yapılarak, pazara girişte hayvanların ve taşıyan araçların dezenfekte edileceğini ve bu sayede hastalıkların yayılmasının önlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Program, Hayvan Pazarı Otomasyon Sistemi Projesinin tanıtılması ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayvan Pazarında Otomasyona Geçiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement