Beverwijk kentinde Velsen karakolunda hayatını kaybeden Türk genci İhsan Gürz'ün cenazesi uçakla getirildiği Erzincan'dan 16 kilometre ötedeki Mollaköy Beldesine götürüldü. Mollaköy Beldesinde ki dedesi İsa Gürz'e ait evin önüne getirildi.
İhsan Gürz'ün cenazesi araçtan indirilerek evin bahçesine kondu. Bu sırada İhsan Gürz'ün yakınları fenalık geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Ayten Gürz (46) daha fazla dayanamayarak yere yığıldı.
İhsan Gürz'ün yakınları tabut başında gözyaşı dökerken, bahçede toplananlar gözyaşlarına hakim olamadı. Yapılan duaların ardından 22 yaşındaki İhsan Gürz Cemevine ait Cenaze Nakil Aracına konularak Mollaköy Beldesi Mezarlığına götürüldü.
Burada kılınan namazın ardından omuzlara alınan İhsan Gürz son aile mezarlığında toprağa verildi.
BABASI PEŞİNİ BIRAKMAYACAK
1975 yılından bu yana Hollanda'nın Beverjick şehrinde yaşayan Güvenlik Şirketi sahibi 53 yaşındaki Cengiz Gürz, oğlunun da kendi şirketinde çalıştığını belirtti. Evli ve biri kız 3 çocuk babası Cengiz Gürz, ' Ben işe gittim. Oğlum boştu. O arkadaşları ile birlikte gece saat 12'de gezmeye gidiyor. Bir şeyler yedikten sonra eve yakın küçük bir kafeterya var. Oğlum tuvalete giriyor. Biraz tuvalette uzun kalıyor.
Bunun biraz görüntüsü kabadayı gibi olduğu için kafeterya sahibi 'Çık dışarı ' diyor. İhsan çıkıyor, tekrar içeri giriyor. Bu defa kafeterya sahibi korkuyor ve polise haber veriyor. Önce bir polis geliyor içeri giriyor. Elimizde kamera kayıtları var. Çocuğu biri indirmeye uğraşırken 6 polis arabası daha geliyor. Hepsi birden çocuğa yükleniyor.
Ellerine kelepçe takıyor, dizleri ile kafasına vura vura arabanın önüne varıyorlar. Sonra ayaklarını bağlıyor, otoda döve döve karakola götürüyorlar. Onlara göre saat 03. 00'te doktor geliyor. Doktor iyi raporu veriyor. 'Kalabilir hücrede? diyor. Doktor gittikten sonra çocuk ölüyor. Ondan sonra bunlar hastane hastane gezdiriyorlar.
Hiçbir hastane, ölüm raporu olmadığı için kabul etmiyor. En son bakanlıktan izin alıyorlar. En son kaldığımız şehirdeki hastane ölü olarak teslim alıyor. Darp fazla olduğu için otopsinin 3 ila 5 hafta içerisinde sonuçlanabilir.
Şimdilik ölüm sebebi belli değil. Hem kendim avukat tuttum. Hem de konsolosluğun verdiği avukat var. Davacı ve şikayetçiyim. Gidebileceğim yere kadar gideceğim? diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Hollanda Da Ölen İhsan Gürz Toprağa Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.