İtalya'da Siyahi Bakana Hakaret Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Siyahi Bakana Hakaret Edilmesi

İtalya\'da Siyahi Bakana Hakaret Edilmesi

Bakan Kyenge için "Orangutana benziyor diyen Senato Başkanvekili Calderoli: "Ciddi bir hata, bir aptallık yaptım" "İstifa etmeyeceğim çünkü ben muhalefetin seçtiği başkanvekiliyim" "Bakana bir buket gül göndereceğim"

16.07.2013 15:37

İtalya'da Senato Başkanvekili Roberto Calderoli, hafta sonu partisinin bir mitinginde "Orangutana benziyor" dediği siyahi bakan Cecile Kyenge'den Senato Genel Kurulu'nda özür dilerken, görevinden istifa etmeyeceğini söyledi.

Ülkenin kuzeyinin güneyden ayrılması, göçmen ve İslam karşıtlığı ile ırkçı söylemleriyle ön plana çıkan Kuzey Birliği Partisi senatörü ve Senato Başkanvekili Roberto Calderoli, siyahi Entegrasyon Bakanı Kyenge için yaptığı "orangutan" benzetmesi dolayısıyla Cumhuriyet Senatosu Genel Kurulu'nda bir özür konuşması yaptı.

Sözlerinden ötürü büyük tepki çeken ve yürüttüğü Senato Başkanvekilliği görevinden istifa etmesi istenen Calderoli, "İstifa etmeyeceğim çünkü ben muhalefetin seçtiği başkanvekiliyim. İstifa için sadece bana oy verenlere karşı sorumluyum ama eğer Senato başkanlık ofisi ve geniş çoğunluk benden bunu talep etseydi, yapmaya hazırdım ama bu olmadı" dedi.

Calderoli, "Bugün sıkıntı ve utanç içinde Bakan Kyenge'ye yönelik saldırgan ve yanlış sözlerimden ötürü Senato'dan, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'dan özür diliyorum" diye konuştu.

"Ciddi bir hata, bir aptallık yaptım" diyen Calderoli, Senato'daki görevinin aynen devam etmesi gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim hatam çok ciddi ama ırkçılık değil. Ben bir daha bu kadar saldırgan sözlerle siyasi bir rakibe saldırmayacağım. Bakan Kyenge, özürümü kabul etti, kendisine bir buket gül göndereceğim."

Öte yandan, basına yansıyan haberlere göre Başbakanlıktan, Senato Başkanvekilliği görevinden istifa etmeyen Roberto Calderoli'nin bu görevi bırakması için bir şey yapmaması sebebiyle Kuzey Birliği Partisi Genel Sekreteri Roberto Maroni'ye sert bir eleştiri geldi. Aynı zamanda Lombardiya Bölge Valisi olan Maroni ise konunun kendisi için kapandığını yineledi. -

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İtalya'da Siyahi Bakana Hakaret Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement