Iuc Kıbrıs Küresel 'Demokrasi ve Terörizm' Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Iuc Kıbrıs Küresel 'Demokrasi ve Terörizm' Çalıştayı

Iuc Kıbrıs Küresel \'Demokrasi ve Terörizm\' Çalıştayı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin ambargolar altında olduğunu söyleyerek, “Üniversiteler bu konuda sesimiz olacaktır” dedi.

26.10.2015 12:41

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC'nin ambargolar altında olduğunu söyleyerek, "Üniversiteler bu konuda sesimiz olacaktır" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ve beraberindeki heyet, Lefke Avrupa Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Demokrasi ve Terörizm' başlıklı uluslararası konferansa katıldı. Heyete, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Mehmet Ali Yükselen de eşlik etti.

Kabulde konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC'nin ambargolar altında olduğunu söyleyerek, "Üniversiteler bu konuda sesimiz olacaktır. Üniversiteler dünyada demokrasi ve barışın gelişimi, kültür alışverişinin sağlanması yönünde çalışan eğitim yuvalarıdır. KKTC'de uluslararası tanınmışlığı olan üniversiteler bulunmaktadır. Bunun için 'Eğitim Adası' olma yolundayız" dedi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu ise, Kıbrıs'ın kendileri için önemli olduğunu, eğitim ve turizmine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti. 'Demokrasi ve Terörizm' çalıştayına da değinen Azizoğlu, "Demokrasi, güven, barış ve huzur coğrafyası hedefindeyiz. Bilim insanları parlamenter sistemin en önemli savunucularıdır" dedi. Yapılan konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi.

Bu arada Kıbrıs'ta düzenlenecek 'Demokrasi ve Terörizm' Çalıştayı ile ilgili bilgi veren Azizoğlu, çalıştayda yaklaşık 15 ülkeden ve çoğunluğu rektörlerden oluşan katılımcılar yer alacağını ifade etti. Çalıştay dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Parlamento Başkanı Sibel Siber'e ziyarette bulunan Azizoğlu, toplantıda siyasi ve sosyal yaşamımızı etkileyen iki temel kavram olan 'Demokrasi ve Terörizmi' analiz etmek istediklerini söyledi.

Demokrasinin, en yalın tanımıyla halkın kendi kendini yönettiği bir yönetim biçimi olduğunu hatırlatan Azizoğlu, "Yaklaşık 2 bin 500 yıldır süren demokrasi serüveni Eski Yunan demokrasi yapılanması ile halkın seçilmiş vekilleri aracılığı ile yönetildiği temsili demokrasiye, daha sonra çoğulcu demokrasiye ve halen içinde yaşadığımız katılımcı demokrasiye çevrilerek yoluna devam etmektedir. Farklı bir demokrasi algılaması ve uygulaması da az gelişmiş ülkelerle veya her alanda bizim gibi gelişme mücadelesi veren sosyoekonomik projelerle halkın alım gücü ve refah düzeyini yükseltme çalışmalarıyla birlikte toplumun küresel ölçeklerde sosyalleşmesidir. Yine küresel normlarda toplumun düşünce, inanç ve sosyal haklarını hukuksal düzenlemelerle güvence altına alma yolunda sistem kargaşası ile karşılaşır. Yeni yapılanmada ulusal çıkarlar, politikalar, yerel kültür ve inançlar oluşturulmaya çalışılan demokratik yapıda önemli etken olur. Ben buna da yerel demokrasi diyorum. Kısaca tanımlamasını yapacağım temsili demokrasi, çoğulcu demokrasi ve katılımcı demokrasi tanımlamalarının karışımı bir demokrasi şeklidir. Bu tanımlamam her kesimin kendi anlık politik çıkar yontmasına da çok müsait bir yapılanmadır, yerel demokrasi yönetimi" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Iuc Kıbrıs Küresel 'Demokrasi ve Terörizm' Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement