İzka Başkanı Çolakoğlu: "Takımı Kurarken Yanlış Yaptık" - Son Dakika
Güncel

İzka Başkanı Çolakoğlu: "Takımı Kurarken Yanlış Yaptık"

İzka Başkanı Çolakoğlu: "Takımı Kurarken Yanlış Yaptık"

EXPO 2020 oylamasında ikinci turda elenen İzmir için açıklamada bulunan İZKA Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Herhalde işin başında takımı kurarken yanlış yaptık" dedi.
EXPO 2020'nin yapılacağı kentin belirlenmesi amacıyla Uluslararası Sergiler...

27.11.2013 19:15

EXPO 2020 oylamasında ikinci turda elenen İzmir için açıklamada bulunan İZKA Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Herhalde işin başında takımı kurarken yanlış yaptık" dedi.

EXPO 2020'nin yapılacağı kentin belirlenmesi amacıyla Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonrasında İzmir 33 oyla ikinci turda elendi. Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan oylama heyecanına İzmirli iş adamları ve kentin kanaat önderleri Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) da ortak oldu. Oylamalara ilişkin görüş alışverişlerin yapıldığı ve canlı bağlantıların sağlandığı yayınları toplantı salonunda takip eden işadamlarının, oylama sonuna kadar umutlarını korudukları dikkat çekti.

Oylamalarda Brezilya'nın Sao Paulo kenti 13 oyla ilk turda elendi. İzmir, Dubai ve Yekaterinburg'un ikinci turda yarışını heyecanla takip eden iş adamları zaman zaman kendi aralarında fikir beyanında bulundular. Ancak ikinci tur oylamasında Dubai 87, Ekaterinburg ise 41 oy almayı başardı, 36 oy alan İzmir ise yarışı kaybetti.

İzka Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, yarışın önemli bir tecrübe olduğunu kaydetti. Çolakoğlu, "Gerçekten çok üzgünüm hiç beklemiyordum. Çok fazla şey de söyleyip hem yanlış etkilemek hem de yanlış etkilendirmek istemiyorum. Ama nasıl oluyor da sabahleyin sayın Geza Dologh, '88 oyumuz var' diyor biz 30'lu oylarda takılıyoruz. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Herhalde işin başında takımı kurarken yanlış yaptık. Hem Expo hem İZKA derken herhalde işler biraz birbirinin ilgi alanına girdiği için bir tarafın zayıf kaldığını düşünüyorum. Ama olsun bu bizim için yinede çok önemli bir tecrübe. Kaybeden bir tarafı yok bu işin. Hep söylediğimiz gibi 2015 ve 2020 İzmir'in tanıtımı fevkalade başarılı oldu. Bence bu yeter. Ama şimdi yapmamız gereken 2015'teki pataya düşmeyelim. 2020 Expo'sunu yapacakmışız gibi İzmir'i ihya etmeye İzmir'deki düzenlemeleri yapmaya devam edelim ve böylelikle bugünün acısını atlatırız diye umuyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İzka Başkanı Çolakoğlu: 'Takımı Kurarken Yanlış Yaptık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement