İzmir Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesine Mobil Yatakhane, Mobil Klinik ve Konteyner Ameliyathane Gönderecek - Son Dakika
Güncel

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesine Mobil Yatakhane, Mobil Klinik ve Konteyner Ameliyathane Gönderecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, deprem bölgesine gönderilmek üzere iki mobil yatakhane daha yaptı. Büyükşehir tarafından bir mobil klinik ile konteyner ameliyathane de deprem bölgesinde sağlık hizmeti veren Eşrefpaşa Belediye Hastanesi’nin kullanımına sunulmak üzere hazırlandı.

19.02.2023 16:44  Güncelleme: 16:49

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü, deprem bölgesine gönderilmek üzere iki mobil yatakhane daha yaptı. Büyükşehir tarafından bir mobil klinik ile konteyner ameliyathane de deprem bölgesinde sağlık hizmeti veren Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nin kullanımına sunulmak üzere hazırlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de hizmet koordinasyon merkezleri oluşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çadır ve konteyner kurulumundan içme suyu altyapısına, temizlikten sağlık hizmetlerine kadar depremzede yurttaşların ihtiyaç duyduğu alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. Arama-kurtarma ekipleri ve depremzedelerin geçici konaklaması için daha önce dört körüklü otobüsü mobil yatakhaneye çeviren ve bölgeye gönderen İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Gediz Atölyeleri'nde kendi imkanlarıyla yaptığı iki mobil yatakhaneyi, bir mobil klinik ve konteyner ameliyathaneyle birlikte bölgeye gönderecek.

ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Yatırımları Dairesi Başkanlığı Karoser ve Otoboya Şube Müdürü Ersel Çetin, bölgeye gönderilmek üzere üç mobil yatakhane daha hazırladıklarını aktararak şu bilgileri verdi:

"YENİ 3 ADET ARACIMIZI DAHA SEVKE HAZIRLADIK"

"Kurtarıcımızı, depremzede vatandaşlarımızın kullanımı için deprem bölgesine sevk ettik. Yeni üç adet aracımızı daha restore ederek depremzede vatandaşlarımızın kullanımına sevke hazırladık. Araçlarımızdan iki tanesi, depremzede vatandaşların ve sağlık personelinin yatakhanesi olarak kullanılacak. Doktorlarımız ameliyathane öncesinde buraya gelecekler, arkada sterilizasyon odamız var, ön tarafta yataklarımız var. Doktorlarımız ameliyathaneye girecekler, ameliyat işlemini gerçekleştirildikten sonra hastalarımız içerideki yatakhanelerde gözetim altına alınacaklar. Depremzede vatandaşlarımızın sağlık problemlerini çözebilmek için böyle bir şey yapmayı düşündük. İnşallah bir nebze de olsa yardımcı olabilmişizdir."

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesine Mobil Yatakhane, Mobil Klinik ve Konteyner Ameliyathane Gönderecek
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İzmir Büyükşehir Belediyesi, Deprem Bölgesine Mobil Yatakhane, Mobil Klinik ve Konteyner Ameliyathane Gönderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement