İzmir'den Bosna Hersek'e Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

İzmir'den Bosna Hersek'e Yardım Eli

İzmir\'den Bosna Hersek\'e Yardım Eli

Gaziemir Müftülüğünce düzenlenen kampanyada toplanan 1 tır dolusu yardım malzemesi, Bosna Hersek'in Doğu Doboj şehrinde, savaş mağdurlarına hizmet veren tedavi ve rehabilitasyon merkezine gönderildi

11.09.2013 12:20

Gaziemir Müftülüğünce, Bosna Hersek'in Doğu Doboj şehrinde savaş mağdurlarına tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan merkeze yardım amacıyla toplanan 1 tır dolusu malzeme uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yaklaşık 1,5 yıl önce başlattığı "kardeş şehir" projesi çerçevesinde Bosna Hersek'in Doğu Doboj şehriyle eşleşen Gaziemir Müftülüğü, bu şehirde Emmaus Vakfı tarafından işletilen ve 1992-1995 yılları arasında yaşanan Bosna Savaşı'nda fiziksel ve ruhsal olarak bakıma ihtiyaç duyan insanlara hizmet veren tedavi merkezine yardım eli uzattı.

Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel'in ramazan ayı öncesi Doğu Doboj şehrine gerçekleştirdiği ziyarette ortaya çıkan yardım fikri, Gaziemir Kaymakamlığı'nın da desteği ile yürütülen "Bir Tır Bin Umut" kampanyasıyla somutlaştı.

Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla satın alınan genel gıda ürünleri, tıbbi besinler, temizlik malzemeleri ve hasta yatağından oluşan 26 ton yardım malzemesi, Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, İzmir il Müftü Yardımcısı Ekrem Saylam, Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel, Doğu Doboj Belediye Başkanı Kemal Bratiç ve Emmaus Vakfı Başkanı Damir Şişiç'in katılımıyla düzenlenen törenle Gaziemir ilçesi Sarnıç beldesinden tırla gönderildi.

Gaziemir Kaymakamı Tuğ, yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'in, Türkiye açısından çok özel bir yeri olduğunu ifade etti.

Türkiye'de, hiçbir şekilde Bosna'yı kendi ülkesinden farklı gören bir yapı olmadığını dile getiren Tuğ, şunları söyledi:

"Bizim ülkemizde insanlarımızın anlayışı, Bosna Hersek'in bir parçamız olduğudur. Oradaki insanlar bizim insanımızdır. Bu Bosnalılar için de böyledir. Onlar için nasıl Bosna Hersek vatansa Türkiye de onlar için vatandır. O yüzden ülkemizde özellikle de bizim ilçemizde Bosna Hersek'ten gelen insanlar var, hiçbir yabancılık çekmeden burada hayatlarına devam edebilmektedirler.

Biz Bosna Hersek'teki insanımıza her durumda yanında olduğumuzu hissetirmemiz lazım. Ümidimiz odur ki, bu yardım tırı sağlıkla yerine ulaşacak ve Bosna Hersek'teki insanımız bundan mutlu olacak. Bu çalışma kardeşliğimizi pekiştiren, onu daha da ileriye taşıyacak olan ilişkilerimizi geliştiren bir çalışma olacak."

Gaziemir Müftüsü Temel de Doğu Doboj'daki tedavi ve rehabilitasyon merkezinde 500 savaş mağduru insana hizmet verildiğini belirterek, düzenlenen kampanyaya katılarak bu merkeze yardım eli uzatan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Doğu Doboj Belediye Başkanı Bratiç ise tedavi rehabilitasyon merkezine yurt dışından gelen birçok heyetin yardım sözü verdiğini ancak genelde bu sözlerin sonradan unutulduğunu ifade etti.

Gaziemir Müftüsü Mustafa Temel'in, ramazan ayı sonrası için verdiği sözü ise hemen yerine getirmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek, müftü Temel ve kampanyaya destek verenlere teşekkür etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İzmir'den Bosna Hersek'e Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement