Kahramanmaraş Içmeler Sezonu Başladı - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş Içmeler Sezonu Başladı

Kahramanmaraş'ın şifalı acı suyuyla ünlü Ekinözü İlçesi'nde içmeler sezonu başladı.

30.06.2017 16:38

Kahramanmaraş'ın şifalı acı suyuyla ünlü Ekinözü İlçesi'nde içmeler sezonu başladı. Ramazan Bayramı'nda binlerce kişiyi ağırlayan ilçe, bu sezon 100 binin üzerinde tatilciyi misafir etmeyi hedefliyor. İlçenin 'İçmeler' adı verilen 3 ayrı noktasından çıkan doğal maden suyu ile şifa dağıtan Ekinözü, bayramın ilk gününden itibaren yerli turistlerini ağırlamaya başladı. Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, bayram tatili boyunca kentte büyük bir yoğunluk yaşandığını söyledi. Acı sudan şifa bulmak için gelenlerin güzel vakit geçirebilmelerini sağlamak adına mesire alanları da yaptıklarını kaydeden Çeleğen, Sağlık açısından faydalı olduğu bilinen acı sudan içmek ve tatillerini geçirmek isteyen binlerce turisti bayramda ilçemizde ağırladık. Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından insanlar şehrimizin acı suyundan şifa bulmak için geliyor. Şu an itibariyle de ziyaretçi sayısında geçtiğimiz yıllara göre ciddi bir artış yaşanıyor diye konuştu.

İlçenin tanıtımına çok önem verdiklerini, bu kapsamda yaptıkları çalışmaların da meyvelerini almaya başladıklarını ifade eden Çeleğen şunları söyledi

Belediye olarak bu yıl içersinde aylar öncesinden içmelerimizin tanıtımlarına güneydoğu bölgesinde yayın yapan yerel ve ulusal kanallara içmelerimizin tanıtımlarını ve reklamlarını yayınlatıyoruz. Tanıtım çalışmalarımızla bu yıl bayram tatilde sayının artığını gördük. İçmelerdeki sağlık turizmini çok iyi yerlerde göreceğimiz kesin. Benim hayalimde sezon kavramı olmaksızın bir turizm akışı sağlamış Ekinözü var. Sağlık, insanlar için çok önemli. İçmelerimizdeki suyumuzun da birçok hastalığa iyi geldiğine yönelik raporlar mevcut. Biz de Ekinözü Belediyesi olarak suyumuzla ilgili yeni bir tahlil yaptıracağız. Şartlar elverirse şişelenmesi için çaba göstereceğiz. Biz, Ekinözü'nde her alanda bir değişim ve dönüşüm sloganı ile göreve geldik. Kent olarak sağlık turizminden çok önemli girdiler sağlayabiliriz. Yol, tesis, altyapı eksikliklerinin giderilmesi ile birlikte Ekinözü'müzde turizm adına yapılmayacak hiçbir şey yok.

Yapılan tahlillerde cilt hastalıkları, astım, bronşit, böbrek ve idrar yollarında oluşan taşlar,şeker ve sinir hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde etkili olduğu kanıtlanan şifalı acı su, Aşağı, Orta ve Yukarı İçmeler olmak üzere 3 ayrı noktadan çıkıyor.

Kahramanmaraş Içmeler Sezonu Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş Içmeler Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement