Kanyonda Can Pazarı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Kanyonda Can Pazarı

Kanyonda Can Pazarı
14.06.2011 01:30

2 Öğrenci Boğuldu, Kaymakamın Otomobili Takla Attı.

Çorum'un Ortaköy ilçesindeki İncesu Kanyonu 2 lise öğrencisine mezar oldu. Fatih Lisesi 10'ncu sınıfta okuyan 17 yaşındaki Muhammed Ali Kaya ile aynı yaştaki arkadaşı Fuat Bolat arkadaşlarıyla piknik yaptıkları kanyonda akıntıya kapılarak hayatlarını kaybetti. Bir kız öğrenci yarı baygın halde kurtarıldı. Olayı duyar duymaz olay yerine giden Ortaköy Kaymakamı 30 yaşındaki Zeliha Uyan'da makam aracının lastiğinin patlaması sonucu takla attı. Kazada Uyan ile yanına aldığı 32 yaşındaki eşi Hüsamettin Uyan, 37 yaşındaki makam şoförü Süleyman Tekbaş yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Edinilen bilgilere göre Çorum Fatih Lisesi 10/A sınıfında okuyan 21 öğrenci, geçen pazar yapılan genel seçim nedeniyle okulların bugün tatil olmasını fırsat bilerek öğretmenleriyle birlikte İncesu Kanyonu'na pikniğe gitti. Akşam saatlerinde öğrenciler su seviyesi yer yer 1 metreye kadar yükselen ve tarihi Kybele kabartmalarının bulunduğu İncesu Kanyonu'nda yürüyüş yapmaya başladı. Öğrenciler el ele kanyonda yürürken içlerinden birinin dengesini kaybetmesi sonucu diğer öğrencilerle birlikte suya düştüler. Suya düşen öğrencilerden Muhammed Ali Kaya ve Fuat Bolat akıntıya kapıldı. Arkadaşları onları kurtarmaya çalışmalarına rağmen başarılı olamadı. İki öğrencinin bir süre sonra arkadaşları ve öğretmenleri tarafından suda cansız bedenleri çıkarıldı. Bu arada boğulma tehlikesi geçiren ve yarı baygın halde kurtarılan 17 yaşındaki Rabia Şentürk'te ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayda hayatını kaybeden iki öğrencinin cansız bedenleri de otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

KAYMAKAM KAZA YAPTI

Bu arada olayı duyar duymaz makam aracıyla birlikte kanyona gitmek isteyen Ortaköy Kaymakamı Zeliha Uyan'da otomobilin takla atması sonucu eşi ve şoförü ile birlikte ölümden döndü. Uyan'ın içinde bulunduğu makam aracı İncesu Kanyonu yakınlarda makam otomobilinin ön tekerinin patlaması sonucu takla attı. Kazada Kaymakam Zeliha Uyan, yanına aldığı eşi Hüsamettin Uyan ve makam şoförü Süleyman Tekbaş yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla önce Ortaköy Devlet Hastanesine ardından da Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

VALİ ÇAKIR, OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Öte yandan 2 öğrencinin ölümü ve kaymakamın ağır yaralanmasıyla ilgili olarak Çorum Valisi Nurullah Çakır olay yerine gelerek konu hakkında bilgi aldı. Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç ile birlikte ilçeye gelen Vali Çakır'a burada İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin bilgi verdi. Vali Çakır, öğrencilerin kendi aralarında organize edip gittikleri bir piknikte yaşanan kazanın hayli üzücü olduğunu belirterek ailelerine ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kanyonda Can Pazarı - Son Dakika


Advertisement