Karateciler, Boğaz'dan 7 Madalya ile Döndü - Son Dakika
Güncel

Karateciler, Boğaz'dan 7 Madalya ile Döndü

Karateciler, Boğaz\'dan 7 Madalya ile Döndü

Uluslar arası Boğaziçi Açık Karate Turnuvasında Büyükşehir Kağıtspor'lu Karateciler 7 Madalya kazanarak rekor kırdı.

23.04.2013 15:36

Karatede Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlık turnuvası olma özelliği taşıyan Uluslar arası Boğaziçi Açık Karate Turnuvası İstanbul'da yapıldı. Bu yıl 26'cısı yapılan turnuvanın ilk gününde büyükler kata ve kumite müsabakaları yapıldı. 7 ülkeden toplam 562 sporcunun tatamiye çıktığı organizasyonun sonunda Türk karateciler 27 altın, 28 gümüş, 57 bronz toplamda 112 madalya almayı başardı. Şampiyonada Kocaeli Büyükşehir belediye Kağıtspor'lu karateciler ise iki altın, bir gümüş, dört bronz madalya olmak üzere toplam yedi madalya kazandı.

YAKAN, İNANILMAZI BAŞARDI

Turnuvanın en büyük sürprizi erkekler katada gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübünün milli katacı karatecisi Mehmet Yakan, kariyerinde 14 Avrupa ve dört dünya şampiyonluğu bulunan efsane İtalyan karateci Luca Valdesi'yi yenerek altın madalyayı kazandı. Valdesi'yi mağlup etmeyi başaran ilk Türk karateci olarak tarihe geçen Mehmet Yakan mücadele sonrası büyük sevinç yaşadı.

BAHAR'DAN ALTIN GELDİ

Şampiyonada milli Karatecilerden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'lu Bahar Erşeker 61 kiloda Büyük bayanlarda şampiyon olurken, Dünya şampiyonu Tuba Yenen 55 kiloda, Asunur Yıldırımer ise 50 kiloda üçüncü oldu. Genç Bayanlarda Beyza Güney 47 kiloda üçüncü olurken Genç Baylarda Alpcan Tohumcu 76 kiloda üçüncü oldu.70 kiloda Ümit Baylarda mücadele eden Batuhan Gökdemir ise Turnuvada ikinci oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Karateciler, Boğaz'dan 7 Madalya ile Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement