Kocaelili Çocuklar Bilgisayar Okuryazarı Olacak - Son Dakika
Güncel

Kocaelili Çocuklar Bilgisayar Okuryazarı Olacak

Kocaelili Çocuklar Bilgisayar Okuryazarı Olacak

Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, Kanal A'ya Konuşan Büyükşehir Belediyesi'nin Bilişim Ve Strateji Üzerine Yaptığı Çalışmaları Anlattı.

08.04.2011 14:10  Güncelleme: 14:22

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kanal A'ya konuk olarak Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği hizmetleri anlattı. Büyükakın, ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine dağıttıkları bilgisayarların geleceğin dâhilerinin Kocaeli'nden yetişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Bilişime Büyük Önem Veriyoruz

Cihat Zafer'in sunduğu Ekonomi Gündemi adlı programa katılan Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, bilişime çok önem verdiklerini ifade ederek, her yıl yaklaşık 26 bin ilköğretim 6. sınıf öğrencisine laptop verdiklerini vurguladı. Büyükakın, "Geçtiğimiz 2 yılda 54 bin öğrencimize laptop verdik. 6. sınıfta bilgisayarla tanışan öğrencilerimiz ileride bilgisayar okuryazarı olacaklar ve bilişim sektöründe önemli işlere imza atacaklar. Geçtiğimiz dönemlerde okuryazar olmak önemliydi şimdi ise bilgisayar üzerinde 'okumak-yazmak' çok önemli" diye konuştu.

Belediye Hizmetleri Dijital Ortama Taşınacak

Kent Bilgi Sistemi denen bir projeyi de hayata geçirdiklerini bildiren Büyükakın,"Bu projeyle belediye hizmetlerini tamamen dijital ortama taşıyacağız. Teknolojinin imkânları yönetimi de kolaylaştırıyor. Tüm yer altının dijital haritasını çıkartıcağız. Kent için cumhuriyetimizin 100'üncü kuruluş yıl dönümü olan 2023'ü hedef aldık. İmar planları acısından Kocaeli'nde planlanmamış hiçbir alan yok. Kocaeli'nin geleceğini planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu Süreci Yakından İzliyor

Stratejik kararlarda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun tüm süreci yakından takip ettiğini ve bu tür toplantılara başkanlık ettiğini söyleyen Büyükakın, "Sanayi odasından ticaret odasına kadar tüm sivil toplum kuruluşları da sürece katkı sağladı" ifadelerini kullandı.

Kurumsal Grişim Projesi

Bir soru üzerine Büyükşehir'e katılım sürecini de anlatan Büyükakın, "Büyükşehir Belediyesi stratejik plan çalışmaları yapmak için Kocaeli Üniversitesi ile protokol yapmıştı. Kurumsal Girişim Projesi adı altında yapılan çalışmalara stratejik plan çalışmalarından sorumlu olarak katıldım. 3 yıl süren çalışmalarda tamamen katılımcı bir süreç izlendi" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaelili Çocuklar Bilgisayar Okuryazarı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement