Konya'ya Hububat Depolama Tesisi - Son Dakika
Güncel

Konya'ya Hububat Depolama Tesisi

Konya\'ya Hububat Depolama Tesisi

TMO aralarında Konya'nın da bulunduğu 11 ilde 13 noktada yapacağı toplam 300 bin ton kapasiteli çelik silo ve yatay depoların temeli düzenlenen törenle atıldı.

19.09.2012 16:22  Güncelleme: 16:42

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) aralarında Konya'nın da bulunduğu 11 ilde 13 noktada yapacağı toplam 300 bin ton kapasiteli çelik silo ve yatay depoların temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in 11 ilin 6'sına telekonferans sistemiyle canlı olarak bağlantı kurarak katıldığı temel atma töreni Konya'nın Çumra ilçesinde yapıldı. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı M. Uğur Kaleli ve davetliler katıldı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile telekonferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, Konya'nın Hz. Mevlana'nın, barış, hoşgörü ve sevginin şehri olduğunu söyledi. Vali Doğan, "Konya'nın Çumra ilçesi 9 bin yıllık medeniyetin ilçesi. Burası Çatalhöyük'ün merkezi. Burada 9 bin yıldır tarım yapılıyor ama bugün geldiğimiz noktada artık tarımın her çeşidi burada yapılıyor. Buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ve havuç var burada. ve Konya tarım bakımından da bildiğiniz gibi Türkiye'nin en önemli merkezlerinden bir tanesi. Şüphesiz bakanlığımız da bu öneme mütenasip olarak 11 ilde yapılan 13 tesisin üçünü Konya'da yapıyor ve 60 bin ton kapasite Konya'da oluşturuluyor. 3 ilçemizde bugün tören gerçekleştiriyoruz. Bugün Çumra'da sizin yayınınıza katılıyoruz ama Karapınar ve Yunak ilçelerimizde de temel atma törenleri yapılıyor. Konya'da tarımın dönüşümüne yaptığını katkılardan dolayı size de şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Doğan butona basarak Çumra, Karapınar ve Yunak ilçelerine yapılacak 60 bin ton kapasiteli depoların temelini attı. İlk etapta temeli atılan toplam 300 bin ton kapasiteli depolama tesislerinin 2014 yılı alım kampanyası döneminde hizmete açılması planlanıyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'ya Hububat Depolama Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement