Köylülerin Hırsız Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Köylülerin Hırsız Nöbeti

Köylülerin Hırsız Nöbeti

Köylüler Hırsızlara Karşı Silahlı Koyun Nöbeti Tutuyor.

16.12.2010 14:10

ŞANLIURFA'da, son bir hafta içersinde 4 ayrı köyde yapılan hırsızlıklarda 19 büyükbaş, 80 küçükbaş hayvan çalındı. Hayvan hırsızlığına karşı köylüler, gece gündüz ahırların önünde vardiyalı silahlı nöbete geçtiler. Artan hırsızlık olaylarına karşı 24 saat boyunca koyun nöbeti tutan köylüler, ahırın kapısına yaptıkları taş siperlerde, pompalı tüfekleriyle elleri tetikte nöbet tutarak hırsızlara göz açtırmıyorlar.

Şanlıurfa'ya bağlı Hayrettin, Kengerli, Akçakepir, Üçgöze köyünde bir hafta içersinde yaşanan hayvan hırsızlığı köylüleri çileden çıkardı. Köylüler bu durumu önlemek için gece gündüz olmak kaydıyla pompalı tüfekle nöbet tutmaya başladı. Bir gece içerisinde 60 koyun, 20 keçisinin ahırdan çalınıp kamyona yüklendiğini söyleyen 40 yaşındaki Coşkun Kırmızı, çalınan hayvanlarını izini bulmak için köy köy gezdiğini belirterek şöyle konuştu. ôGece biz uykudayken saat 04.00 sıralarında 60 koyun 20 keçim ahırdan çalındı. Havanın yağışlı ve rüzgarlı oluşu nedeniyle ahırın barakasından gelen sesler yüzünden koyunlarımızın çalındığı sırada hiçbir şey duymadık. Sabah erken saatlerinden ahıra yem vermeye gittiğimizde kapının açık olduğunu ve içersinin boş olduğunu görünce dünyam başıma yıkıldı. Durumu jandarmaya bildirdim. Bizim tek geçim kaynağımız hayvanlarımız. Çalınan hayvanlarımızı çok aradık ama bulamadık. Eldekiler çalınmasın diye de her gün sırayla silahlı nöbet tutuyoruzö dedi.

NÖBET TUTUYORLAR

Hayvan hırsızlığının artması üzerine silahlanan köylüler, ellerinde kalan son hayvanların da çalınmaması için nöbet tutmaya başladıklarını söylediler. Hayrettin Köyünde oturan 42 yaşındaki Cemal Bozkurt, 15 büyükbaş hayvanının ahırdan çalındığın, ancak yükleme sırasında 4 büyükbaş hayvanın ahıra tekrar geri döndüğünü söyledi. Yine Kengerli Köyünde oturan 37 yaşındaki Müslüm Akbaş'ın 3 büyükbaş, Akçakepir Köyündeki Halil Ceryan'in ise 5 büyük baş hayvanın çalındığını öğrenildi. Koyunların bulunduğu ahırın yanına yapılan taş siperde soğuk havaya rağmen nöbet tutan köylüler, ôEmeğimizi ve sermayemizi ele kaptırmayalım bu yüzden kendi tedbirimi kendimiz alıyoruzö ifadesini kullandılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülerin Hırsız Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement