Koyunlara Konforlu Seyahat Hakkı Geliyor - Son Dakika
Güncel

Koyunlara Konforlu Seyahat Hakkı Geliyor

Koyunlara Konforlu Seyahat Hakkı Geliyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde besicilere yıl başında yürürlüğe girecek olan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği' anlatıldı.
Halk Kütüphanesi'ndeki toplantının açış konuşmasını yapan İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve...

27.11.2013 13:47

Bursa'nın İnegöl ilçesinde besicilere yıl başında yürürlüğe girecek olan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği' anlatıldı.

Halk Kütüphanesi'ndeki toplantının açış konuşmasını yapan İnegöl İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, "24.12.2011 tarih ve 28152 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmeliği ocak ayında yürürlüğe girecek. Burada bakıcı, nakliyeci ve sürücülere kısa süreli eğitimler vereceğiz. Eğitim sonunda da belge vereceğiz. 2013 yılı Ocak ayından itibaren bu eğitimi almamış, belge sahibi olmamış insanlara, kanunun öngördüğü ölçülerde cezai müeyyide uygulanacak. Burada önemli olan hayvanın huzur ve refahı. Yönetmelik çerçevesinde istenen bu. Kamyon kasasına 10 hayvan konulması gerekirken, 15 hayvan yüklemeyeceksin. Ayrıca bakıcının da gerekli bir eğitim alması gerekiyor" dedi.

Yönetmelikle ilgili bilgi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimi Muhterem Çakır ise, "Bu yönetmeliğin gayesi, canlı omurgalı hayvanların yurt içindeki nakilleri sırasında korunmalarını ve hayvan refahı kurallarına uyulmasını güvence altına almak. Ocak ayında yürürlüğe girecek yönetmelikle ilgili bu eğitimlere katılarak gerekli belgeleri edinmeyenler, 2014 yılı başından itibaren hayvan nakli ile alım ve satımı yapamayacak. Sektör çalışanlarından gelecek taleplere göre eğitimlere devam edeceğiz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Koyunlara Konforlu Seyahat Hakkı Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement