Kulp'taki Yangında Ölen Çocuk Defnedildi - Son Dakika
Güncel

Kulp'taki Yangında Ölen Çocuk Defnedildi

Kulp\'taki Yangında Ölen Çocuk Defnedildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki yangın faciasında yaşamını yitiren çocuklar birer birer defnedilmeye başlandı.

02.12.2015 22:03

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç Mahallesi'ndeki yatılı Kuran kursunda çıkan yangında hayatını kaybeden Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman ve Nur Muhammed Bayka adlı 6 çocuktan Nur Muhammed Bayka için, önceki gün akşam saatlerinde memleketi Silvan'da cenaze töreni düzenlendi. Karabehlül Bey Camii'nde düzenlenen törene, İl Müftüsü Burhan İşliyen, İlçe Müftüsü Hüseyin Özdemir, din adamları, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bayka'nın cenazesi burada kılınan namazın ardından Karabehlül Bey Mezarlığı'na defnedildi.

Olayın görgü tanıkları da facianın nasıl yaşandığını anlattı. Karaağaç köyünde imamlık yapan ve yangına tanıklık eden Murat Amaç, ilmi ve dini dersleri vermek amacıyla açtıkları medrese eğitimine 3 ay önce başladıklarını ifade ederek, "Medresede 20 öğrencimiz eğitim almaktadır. Medreseyi köylülerle birlikte yaptık inşaat sırasında ısınma sistemi olarak kalorifer sistemi döşedik ve yangın çıktığı esnada kaloriferler çalışıyordu. Kaloriferlerin yanmasına rağmen sobaların neden yakıldığını bilmiyoruz" dedi.

'Kapılar genleşince çıkamadılar'

Öğrencilerin köylülere haber vermesi üzerine olay yerine geldiklerini belirten Amaç, "Gece geç saatlerinde öğrenciler köye gelip bize haber verdi. Bize yangın haberini veren öğrencilerle birlikte bidonlarla su taşıyıp itfaiye gelene kadar yangını az da olsa kontrol altına alabildik içeriye girdiğimizde ilk olarak giriş kapısının olduğu odada bulunan 3 kişiyi çıkardık ancak arka odada olan ve kapıların genleşmesi sonucu çıkamayan öğrencilerin cansız bedenine ulaşabildik" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Elmas adlı köylü de sabaha karşı gürültüyle uyandıklarını belirterek, alevleri fark ettikleri anda olay yerine gittiklerini söyledi."Çok duman vardı. Çocuklar oksijen alabilsin diye taş atıp camları kırdık. Yangını bidonlarla su taşıyarak söndürdük. Yangın söndükten sonra kapıyı kırıp içeri girdiğimizde gördük ki her şey bitmişti. İtfaiye geç geldi. Ambulans itfaiyeden önce geldi" diyen Elmas, iki öğrenciyi merdivenle indirdiklerini kaydetti.Elmas, yangının çıktığı odada 6 öğrenci bulunduğuna işaret ederek, "Odaya girdiğimizde odada 5 ceset vardı. Bir öğrenci, kapının yakınına kadar gelmiş, orada dumandan etkilenerek yığılmıştı. Hastaneye götürürken yolda vefat etti" şeklinde konuştu.

"İtfaiye geç geldi"

Kurs öğrencilerinden Recep Kahraman da binada yaklaşık 20 öğrencinin yatılı eğitim gördüğünü söyledi.Yangın çıktığını öğrenir öğrenmez olay yerine koştuğunu belirten Kahraman, "Baktık ki her yer yanıyor. Ateşi mahalleli kovalarla söndürdü. İtfaiye geç geldi. O odada kurtulan olmadı" diye konuştu.

Yaşamını yitiren öğrencilerden birinin babasının amcası oğlu olduğunu ifade eden Kahraman, "Çok üzgünüm, buraya geldiğimde ağladım" dedi.

Kışanak'tan ziyaret

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kulp'un Karaağaç Mahallesi'ndeki Kur'an Kursu'nda çıkan yangında yaşamını yitiren çocukların ailelerini Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti, olaya ilişkin bilgi aldı.
Gültan Kışanak, otopsi sonuçlarını bekleyen aileleri hastanede ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu. Kışanak, ardından Kulp Belediyesi Eş Başkanı Metin Dinar ve hastane yetkililerinden olayla ilgili bilgi aldı.

Müftülüğe ait Kur'an Kursu 10.10.2011 tarihinde 2 numaralı kararla Köy İhtiyar Heyeti tarafında müftülüğe hibe edilen söz konusu yerin, müftülük tarafından yatılı Kuran Kursu olarak kullanıldığı belirtildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kulp'taki Yangında Ölen Çocuk Defnedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement