MAÇEB Bütçesi 1 Milyon 300 Bin TL - Son Dakika
Güncel

MAÇEB Bütçesi 1 Milyon 300 Bin TL

MAÇEB Bütçesi 1 Milyon 300 Bin TL

MANİSA Çevre Birliği 2012 yılı ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

02.12.2012 09:54

Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, alternatif katı atık bertaraf tesisine ilişkin bilgi verirken, MAÇEB bütçesi 1 Milyon 300 bin TL olarak belirlendi.

Manisa Çevre Hizmetleri Birliği olağan toplantısı, Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil başkanlığında toplandı. Kültür Merkezi Belediye Meclis Toplantısı'nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz ile belediye meclis üyeleri ve birlik üyeleri katıldı. Toplantıda yeterli çoğunluğun sağlanması üzerine açılış ve yoklama yapıldı, birlik meclisinin 30 Mayıs 2012 tarihli toplantı zabtı okunarak oylandı.

Toplantıda konuşan Başkan Vekili Azmi Açıkdil, alternatif katı atık tesisi alanı olarak belirlenen Uzunburun Köyü'ne bin 200 metre uzaklıkta bulunan alan hakkında bilgi verdi. Açıkdil, "Katı atık bertaraf tesisinin prosedürlerinin tamamlanması bir hayli uzun zaman aldı. Orman Bakanlığı tahsisinin yapılması, hazine yerinin tahsisinin yapılması gibi çalışmalar uzun sürdü. Bakanlığa yazılar yazıldı, gerekli incelemeler yapıldı, haritalar hazırlandı. Fakat katı atıkların Manisa ve çevresinin problemi olmasına rağmen, prosedürleri aşmakta zorlanıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde bunu başarabilirsek tesisin yapılmasına başlayacağız. Bir önceki toplantının sonrasında prosedürlere yönelik olarak 25.09.2012 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na katı atık bertaraf tesisi için uygulanan ön fizibilite raporu sunuldu. 12.11.2012 tarihinde de Milli Emlak Müdürlüğü'ne ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne Manisa merkez Uzunburun Köyü Sarıçam Mevkii'nde bulunan ormanlık araziye katı atık bertaraf ve düzenli depolama tesisi kurmak amacıyla MAÇEB'e tahsis edilmesi üzerine yazı yazıldı" dedi.

Uzunburun Halkının Onayı Alındı

Türkiye'deki katı atık bertaraf tesisi örneklerinin incelendiğini belirten Belediye Başkan Vekili Azmi Açıkdil, Sarıçam Mevkii'ne yapılacak olan tesise yönelik Uzunburun Köyü halkının da onayının alındığını belirtti. Bu konuda Manisa Belediyesi teknik personeli ve Uzunburun Köyü halkının çeşitli tarihlerde katı atık tesislerine inceleme gezisinde bulunduğunu söyleyen Açıkdil, şöyle konuştu, "Tesislerle ilgili birkaç yerde incelemelerde bulunuldu. Hatta Uzunburun Köyü Muhtarı ve köylülerden oluşan bir heyet Sakarya Pamukova'ya gidip oradaki mevcut tesisleri yerinde incelediler.

Tesislerdeki incelemelerde tesisin hiçbir koku ve duman yaymadığını gördüler. Bu anlamda da yapılacak olan tesis köylülerin içlerine sindi. Sonuçta o yönden de bir sıkıntı olmadı. Köylüler bunu severek kabul ettiler. İhale edilecek olan alanı hangi firma alırsa, incelemelerde bulunulan tesisler gibi koku yaymayan, kötü dumanı olmayan bir tesis yapacak. Umarım bu yatırımı Manisa'ya kazandırmış oluruz." Toplantıda 2013 yılı MAÇEB bütçesi de görüşülerek, bütçe 1 Milyon 300 bin TL olarak belirlendi. Toplantı üyelerin görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MAÇEB Bütçesi 1 Milyon 300 Bin TL - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement