Mahkeme Başkanı'ndan Sanığa; ' O Saatte Arabaya Bindin, Nereye Gidiyoruz Demedin Mi?' - Son Dakika
Güncel

Mahkeme Başkanı'ndan Sanığa; ' O Saatte Arabaya Bindin, Nereye Gidiyoruz Demedin Mi?'

Mahkeme Başkanı\'ndan Sanığa; \' O Saatte Arabaya Bindin, Nereye Gidiyoruz Demedin Mi?\'

Tunceli'de yaralanan yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 'Yılmaz' kod adlı Ali Çelik'i tedavi ettirmek için Erzincan'a götürdüğü iddiasıyla yakalanan ve Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütüne üye olmaktan tutuklu...

26.01.2013 13:12

Tunceli'de yaralanan yasadışı Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 'Yılmaz' kod adlı Ali Çelik'i tedavi ettirmek için Erzincan'a götürdüğü iddiasıyla yakalanan ve Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör örgütüne üye olmaktan tutuklu yargılanan Nuruvan Dinler ile Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Sevgilisi olan diğer tutuklu sanık Zeki Yıldız ile birlikte Ovacık'ta taksiye binip akşam geç saatlerde niçin Pülümür'e gittiklerini soran Başkan Kahya'ya Nuruvan Dinler, "Zeki bana süpriz yapıyor sandığım için birşey sormadım" dedi.

Tunceli'den Erzican'a giden bir otomobil 22 Haziran 2012 günü saat 01.00'de Terörle Mücadele ekipleri tarafından durduruldu. Tuncel'nin Ovacık İlçesinde silahla yaralandığı tespit edilen yasadışı MKP üyesi terörist Ali Çelik'i tedavi ettirmek için Erzincan'a götüren otomobildeki 3 kişi yakalandı. Yaralı Çelik, Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılırken bu araca eskortluk görevi yaptığı belirlenen başka bir otomobilde bulunan 2 kişi de gözaltına alındı. Terörist Ali Çelik, yaklaşık bir ay sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak yaralı teröriste yardım eden Zeki Yıldız, Nuruvan Dinler ile Cankat Keser tutuklandı, Ayhan Memişoğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hazırlanan iddianamede, 'Yılmaz' kod adlı Ali Çelik'in 4 Ocak 2005 yılında Tunceli Mazgirt ilçesi Şişik köyü kırsalında 2 askerin şehit, 3 askerin yaralanma, 6 Eylül 2010 günü Tunceli'nin Dinar Deresinde 1 askerin şehit edilmesi, 13 Ağustos 2004 günü Mazgirt ilçesinde Mustafa Büyükkaya adlı vatandaşın öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürüldü.

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 15 yıla kadar hapis istemi ile Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne yargılanan Nuruvan Dinler ve Cankat Keser dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Gümüşhane'de tutuklu bulunan Zeki Yıldız ise cezaevi olanakları yetersiz olduğu için duruşmaya getirilmedi.

Ovacık Belediyesinde asgari ücretle çalıştığını belirten 26 yaşındaki Nuruvan Dinler, Zeki Yıldız'ın sevgilisi olduğunu söyledi. Zeki Yıldız'ın 1 hafta kadar Elazığ'da babasının yanına gittiğini, Ovacık'a geldiğinde ise kimseye görünmemek için Cankat Keser'in otomobiline binerek yola çıktıklarını anlatan Dinler ile Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya arasında diyalog şöyle gelişti:

'NEREYE GİDİYORUZ' DEMEDİN Mİ?

Başkan: Akşam o saatte arabaya bindin, 'nereye gidiyoruz' demedin mi?

Nuruvan: Özgür irademle ona yardım etmedim. Birden olayın içine düştüm.

Başkan: Makul, mantıklı gidilecek yerler var. Ovacık tehlikeli bölgelerden biri. Milletvekilinin kaçırıldığı, savcının öldürüldüğü yer. O saatte ne işiniz var? Demedin mi nereye gidiyoruz?

Nuruvan: Ovacık küçük bir yer, herkes birbirini tanır, dedikodu çıkar. Pülümür'e kadar Zeki bana süpriz yapacak sandım ve bir şey sormadım.

Başkan: Arabaya biniyorsunuz sen önde Cankat'ın yanına oturuyorsun. İnsan erkek arkadaşıyla seyahat edecek olsa önde oturmaz arka koltukta, yüz yüze bakmak ister. Yemek yiyecekse bile 1 haftadır görmediği erkek arkadaşıyla yemek ister. Sen Pülümür dönüşü Cankat ile yemek yiyorsun. Bunlar aklımıza takılan sorular

Nuruvan: Cankat yakın arkadaşımız. Zeki'nin hali haraptı, 1 hafta hasta babasına bakmış. 'Süpriz vardır' dedim.

Öte yandan Mahkeme heyeti, sanık Nuruvan Dinler ile Cankat Keser'in tahliyesi karar vererek duruşmayı erteledi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mahkeme Başkanı'ndan Sanığa; ' O Saatte Arabaya Bindin, Nereye Gidiyoruz Demedin Mi?' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement