Memur-Sen'den Başörtülü Elif Öğretmene Destek - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen'den Başörtülü Elif Öğretmene Destek

Memur-Sen\'den Başörtülü Elif Öğretmene Destek

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın kıyafetinin bazı medya organlarınca çarşafa benzetilmesine tepki gösterdi.

21.09.2013 13:14

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde görev yapan Türkçe öğretmeni Elif Kısa'nın kıyafetinin bazı medya organlarınca çarşafa benzetilmesine tepki gösterdi.

Elif öğretmenin kıyafetinin makul olduğunu belirten Abdurrahim Şenocak, "Öğretmenimizin kıyafetinin çarşafa benzetilmesi alışkanlığı zaten eskiden beri vardı. Öğretmen olmuş bir bireyin ne giyineceğine ancak vesayetçi bir anlayış şekil vermeyi düşünebilir. Yaşanan örnekte anormal bir durum görmüyoruz. Bu sebeple öğretmenimizin kıyafetinin makul ve son derece zarif olduğunu düşünüyorum" dedi.

ÜYELERİMİZ DEMOKRATİK HAKLARINI KULLANIYOR

Memur-Sen Konfederasyonu olarak kılık-kıyafet özgürlüğü için kamuda başlatılan sivil itaatsizlik eyleminin sürdüğünü anımsatan Şenocak, şöyle konuştu: "Bu eylem kapsamında Memur-Sen'in tüm iş kollarına bağlı üyelerimiz ve kampanyamıza katılım sağlayan kamu çalışanları demokratik haklarını kullanarak işyerlerine serbest kıyafetle girmeye devam ediyor. Uygar ülkelerin seviyesine gelebilmek için ülke olarak ürettiğimiz işleri ön plana çıkarmamız gerekiyor. Dolayısıyla kamu çalışanlarının kıyafetleriyle ya da şekliyle değil de ürettiği iş ve performanslarına göre değerlendirilmelerinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Bu sebepten sivil itaatsizlik eylemini başlatmıştık."

KIYAFET SERBESTİ İÇİN 12MİLYON 300 BİN İMZA TOPLADIK

Ülke olarak topluma dayatılan uygulamaları çoktan geride bıraktıklarını ifade eden Şenocak, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "28 Şubat sürecinde Fadime Şahinler, Müslüm Gündüzler, beşli çeteler, bazı sendikalar ve medya kuruluşları dahil olmak üzere yaptıkları bir takım uygulamaları topluma dayatmışlardı. Bugün bir takım marjinal kalmış kesimlerde o dönemin kafasıyla ve hala tek tipleştirici bir anlayışla yayın yaptıklarını, bazı olayları bilinçli bir biçimde ön plana getirerek o dönemdeki gibi dayatmacı anlayış içerisinde olduklarını görüyoruz. Ancak ülke olarak bu süreçleri çoktan geride bıraktık. Türkiye'nin daha özgür ve müreffeh bir konuma gelmesi için el birliği ile çalışıyoruz. Memur Sen'in toplamış olduğu 12 milyon 300 bin imza ile toplumsal bir mutabakatın oluştuğunu gözler önüne serdik. İnşallah bu konunun yasal düzenlemelerle birlikte üniversitelerde ve kamuda kılık kıyafetin bir sorun olmaktan çıktığı günleri de yaşayacağız."

MAĞDUR EDİLEN ÖĞRETMENLERİMİZİN HAKLARI İADE EDİLSİN

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen öğretmenlerin özlük haklarının iade edilmesi gerektiğini kaydederek, açıklamasını şöyle sonlandırdı: "Sosyal hukuk devleti olan Türkiye'de, 28 Şubat sürecinde mağdur edilen öğretmenlerimizin tüm haklarının iade edilmesi gerekiyor. Öğretmenlerimiz bu süreçte zaten mağdur edilmişlerdi. Bu konuda çalışmaların yapılması ve özlük haklarının iade edilmesi öğretmenlerimizin bu mağduriyetlerini bir nebze olsun gidermiş olacaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Memur-Sen'den Başörtülü Elif Öğretmene Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement