Şefkat Çetin: Türk Dış Politikası İflas Etti - Son Dakika
Güncel

Şefkat Çetin: Türk Dış Politikası İflas Etti

Şefkat Çetin: Türk Dış Politikası İflas Etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Türk dış politikasının, bugün sıfır komşu noktasına gelerek iflas ettiğini öne sürdü.

24.01.2014 12:49  Güncelleme: 12:33

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kontrolünde sıfır sorun için yola çıkan Türk dış politikasının, bugün sıfır komşu noktasına gelerek iflas ettiğini öne sürdü.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Hükümetinin dış politikasını eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Brüksel ziyaretinin arka planı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Montrö'de yöneltilen suçlamaların Türkiye için tehlike alarmının çaldığı anlamına geldiğini savunan Çetin, Suriye Dışişleri Bakanı'nın Türkiye hükümetini terörizme destek vermekle suçlamasına ve tehdit etme "küstahlığına" AK Parti'nin dış politikasının neden olduğunu ileri sürdü.

"Başbakan Erdoğan'ın 11 yıl önce iktidara gelirken dünyanın önemli merkezlerine yaptığı turun bir benzerini tekrarlayarak gidişini geciktirme çabası içine girdiğini" iddia eden Çetin, "Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun kontrolünde sıfır sorun için yola çıkan Türk dış politikası, bugün sıfır komşu noktasına gelerek iflas etmiştir" görüşünü savundu.

AK Parti iktidarının Ortadoğu politikalarını da eleştiren Çetin, Cenevre 2 Konferansının, Suriye'deki Kürt grupların uluslararası arenada temsiline fırsat verdiğini, Suriye'de kurulmaya çalışılan Kürt bölgesine destek verilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Adana'da durdurulan tırlara değinen Çetin, Türkiye'nin uluslararası imajını olumsuz yönde etkileyecek ve bir gün büyük suçlamalarla karşı karşıya bırakacak faaliyetlerden uzak durulması gerektigi görüşünü dile getirdi.

İstanbul merkezli operasyonun ardından emniyet mensupları ile hakim ve savcıların görev yerlerinin değiştirilmesini de eleştiren Çetin, bu kişilerin, görevlerini yapmalarından endişe duyulduğu için tasfiye edildiklerini öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şefkat Çetin: Türk Dış Politikası İflas Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement