MIŞAR-DER Yavuz Ekinciyi Konuk Etti - Son Dakika
Güncel

MIŞAR-DER Yavuz Ekinciyi Konuk Etti

MIŞAR-DER Yavuz Ekinciyi Konuk Etti

MIŞAR-DER Kültürel-eğitsel faaliyetlerine bu hafta sonu bir yensini daha ekledi

23.05.2012 14:47  Güncelleme: 14:56

MIŞAR-DER (Mışar Eğitim Kültür Sanat Kalkınma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği) Kültürel-eğitsel faaliyetlerine bu hafta sonu bir yensini daha ekledi.Geçtiğimiz ay ünlü şair Raifê BÊÇARE'nin katıldığı panelden sonra bu hafta da Eğitim Komisyonu tarafından ünlü yazar Yavuz EKİNCİ'yle söyleşi tarzında bir organizasyon gerçekleştirildi.

Dernek üyelerinin ve çok sayıda üniversite öğrencisinin katıldığı söyleşi samimi bir havada gerçekleşti. Söyleşisine böyle bir etkinliğin düzenlenmesine öncülük eden MIŞAR-DER'e teşekkürlerini ileterek başlayan EKİNCİ, yazarlığı insanın yaşadığı sorun ve acıların dışa vurumu olarak nitelendirdi. Hikayelerinde genellikle ölüm konusuna ve toprağına bağlı insanların yaşamına vurgu yaptığını, bu torağın insanlarının kendi ölülerine dahi sahip çıkarak yaşadığı topraklardan ayrılmak istemediklerini, senaryosunu yazmış olduğu ve 11 dalda ödül için yarışan İz filminin senaryosunda da bu konuyu ön plana çıkarttığını sözlerine ekledi.

Sorulan bir soruya karşılık Yavuz EKİNCİ, kitaplarının Kürtçeye çevrildiğini; ancak ilerde yetkin bir konuma geldiği takdirde hikayelerini Kürtçe ile yazabileceğini ifade etti. Bir romanın basılmak üzere olduğunu söyleyen EKİNCİ, özellikle gençler için yazı yazma ve yazdıklarını değişik yarışmalara gönderme tavsiyesinde bulundu.

Söyleşiden sonra birçok ödüle layık görülen kitaplarını okuyucularına imzalattırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel MIŞAR-DER Yavuz Ekinciyi Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement