Muş'ta Gaziler Gününde Bot Sesleri Ortalığı İnletti - Son Dakika
Güncel

Muş'ta Gaziler Gününde Bot Sesleri Ortalığı İnletti

Muş\'ta Gaziler Gününde Bot Sesleri Ortalığı İnletti

Muş’ta ’19 Eylül Gaziler Günü’ düzenlenen törene, tören mangası birliği caddede yürüyüş yaparak ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attı.

19.09.2015 13:14

Muş'ta '19 Eylül Gaziler Günü' düzenlenen törene, tören mangası birliği caddede yürüyüş yaparak 'şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları attı.

Valilik önünde bulunan Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başlayan '19 Eylül Gaziler Günü' törenine Vali Seddar Yavuz, İl Garnizon Komutanı Vekili Hava Piyade Kurmay Albay Halil Akar, Belediye Başkan Vekili Fevzi Köse, kamu kurum amirleri, gaziler ve askeri erkan katıldı. Sırasıyla Valilik, İl Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ile devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Maşı okundu. Ardından Günün anlam ve önemini belirten Piyade Üsteğmen Mehmet Kara, bir konuşma yaptı. 1071 yılından beri Anadolu'nun bir Türk yurdu olma yolunda geçirdiği bütün evrelerde Türk insanının büyük fedakarlıklar yaptığını görürüz. Anadolu birçok medeniyetin hakimiyetine girmiş ancak bu eşsiz topraklarda yaşama bedelini göze alamayanlar tarih sahnesinden silinmiştir. Türk milleti Anadolu'yu Türk yurdu ve medeniyetler beşiği yapmakla kalmayıp Anadolu'da 3 kıtaya yayılan bir cihan imparatorluğu kurmuştur. Türk genci Afrika'nın kavurucu sıcaklarından Kafkasların dondurucu soğuğuna Akdeniz'in engin maviliklerinden Yemen'e Kırım'a, Plevne'ye Sarıkamış'tan Çanakkale'ye kadar vatan topraklarının her karışında ve dünyanın dört bir yanında savaşmış ve mayası Anadolu topraklarında yoğrulmuş nice evlatları yüce şehadet mertebesine yükselmiş yada gazilik onuru ve şerefine ulaşmıştır" dedi.

Törenin son bulmasıyla Vali Seddar Yavuz, gazilerle tek tek tokalaşarak yakından ilgilenip alınlarından öptü. Kıbrıs Barış Hareketinde gazi olanlarla yakından ilgilenen Vali Yavuz, kentte görev yapan Kıbrıs Gazisi Anadolu Ajansı muhabiri Sabri Yıldırım'ında gününü tebrik etti.

Daha sonra tören mangası birliği cadde boyunca 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak bot sesleriyle ortalığı inletti. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta Gaziler Gününde Bot Sesleri Ortalığı İnletti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement