Nejat Uygur'a Veda - Son Dakika
Güncel

Nejat Uygur'a Veda

Nejat Uygur\'a Veda

Usta sanatçı Nejat Uygur, düzenlenen törenin ardında son yolculuğuna uğurlandı.

20.11.2013 14:24

Usta sanatçı Nejat Uygur, düzenlenen törenin ardında son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden usta sanatçı Nejat Uygur'un cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, Uygur'un eşi Necla Uygur, oğulları Behzat, Süheyl, Ahmet, Süha ve Kemal Uygur, torunları ve yakınları ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Milli Takım eski Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Haldun Dormen, Erhan Yazıcıoğlu, Müjdat Gezen, Aliye Uzunatağan ve Mustafa Alabora'nın da aralarında bulunduğu sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı. Cenaze töreninde gözyaşlarını tutamayan Necla Uygur, taziyeleri kabul etti.

Sanat dünyasının büyük bir ustayı kaybettiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Son 7 yıldan beri hep yanındaydık, evindeydim. Ölümünden yaklaşık 4 ay önce kendisine 'Nejat baba nasılsın?' dediğimde hiç tepki vermeyen Nejat baba sesimi duyunca Necla abla ve bana göz kırptı. O anını hiç unutmayacağım" dedi.

Oyuncu Erhan Yazıcıoğlu ise, "Şu sahne keşke daha yüksek seviyede yaşansaydı. Keşke burada olması gereken, en azından sanatçıları yok sayan bazı insanların burada olması gerektiğine inanıyorum. Ağaçlar ayakta ölür, Nejat baba da ayakta öldü. Çünkü onu ayakta tutacak o kadar çok sebep vardı ki ve bu sebep onbinler olarak burada kendisini gösteriyor. Bu da bana onur veriyor" diye konuştu.

Türk tiyatrosunun Nejat Uygur'la bir devri kapattığını anlatan Aliye Uzunatağan da, "O Türkiye'ye tiyatro öğretmek için ömrünün çoğu Anadolu yollarında geçti. Çok büyük bir ustayı kaybettik. O sahne insanıydı, hep sahnede yaşadı ve sanatçı kimliğinden hiç taviz vermeden istediği tiyatroyu özgür bir biçimde yattı" dedi.

Mustafa Alabora ise Nejat Uygur'un geleneksel Türk oyunculuğunun son temsilcilerinden olduğunu ve hep gülerek hatırlanacağını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, "Hepimizin anılarında her daim yaşayacaktır. Ben kendisine çok büyük saygı besliyordum. Rahmetli ağabeyi de benim ABD'de okumuş, orada Türk toplumunun üyesi olan herkes gibi desteğini gördüğüm bir kişiydi. Rahmet Zeki Uygur ile Nejat Uygur birbirlerine çok düşkün iki kardeş. Bugün bir araya geliyorlar, buluşuyorlar. Rahmetli Nejat Bey hepimizin yüzünü güldürdü" şeklinde konuştu.

Türk tiyatrosunda bir devrin kapandığını dile getiren Müjdat Gezen de, "Çok önemli bir sanatçıydı. Benim meslektaşımdan öte aile dostumdu. Kolay değil, yeri doldurulamaz" dedi.

Cenaze törenine hükümeti temsilen katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ise, "Çok iyi bir halk sanatçısı, halk adamıydı. Halkımız tarafından çok sevilen birisiydi. Yeri zor doldurulacak birisi. Genelsek tiyatroyla bugünün anlayışı arasında çok iyi bağlantılar kurmuştu. Halkın bilincini çok iyi yakalamıştı. Büyün hayatı boyunca kurduğu tiyatro sahnesi adeta evlerimizin salonlarına kurulmuştu. Büyük bir kayıp" şeklinde konuştu.

Düzenlenen törenin ardından Uygur'un cenazesi alkışlar eşliğinde omuzlarda taşınarak, toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement