Öğrenciler, Sanat Parkına İzlerini Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler, Sanat Parkına İzlerini Bıraktı

Öğrenciler, Sanat Parkına İzlerini Bıraktı

İzmir, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Sanat Parkında, İspanyol heykel sanatının önemli ismi Gaudi'nin izlerini taşıyan mozaikle süsledi.

06.03.2017 09:49  Güncelleme: 10:11

İzmir'in Bornova İlçesindeki Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Sanat Parkı'ndaki çalışmalara katılan Dekan Prof.Dr. Engin Berber, öğrenci ve öğretim üyeleri, parktaki masaları, İspanyol heykel sanatının önemli isimlerinden Gaudi'nin izlerini taşıyan mozaikle süsledi. Prof.Dr. Berber, "Öğrenciler çalışmalara katılmak istedi, onları kırmadık. Her biri grup çalışmasıyla masalara izlerini bıraktı" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER SANAT PARKI ÇALIŞMASINA KATILDI

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanlığına yaklaşık 7 ay önce atanan ve 10 yıllık müzecilik geçmişini okulun her köşesine yansıtan Prof.Dr. Engin Berber, fakülte bünyesindeki Sanat Parkı'nın düzenlenmesi çalışmalarına katılmak isteyen öğrencilerinin isteğini geri çevirmedi. Çalışmaları etkinliğe dönüştüren Prof.Dr. Berber, bir yandan ders çıkışı çalışmalara katılan öğrenci ve öğretim üyeleriyle sohbet etti, diğer taraftan da yorulanlara ikramda bulundu. Çalışmalara katılanlar, İspanyol heykel sanatının önemli isimlerinden Gaudi'nin izlerini taşıyan mozaikle parktaki masaları donattı. Öğrenciler eserleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrenciler, Sanat Parkına İzlerini Bıraktı
"ÖĞRENCİLERİMİZ SANAT PARKINDA KENDİ İZLERİNİN OLMASINI İSTEDİLER"

Daha önce yönetimle dekanlık binası dışında kalan fakülte binalarını estetik kaygı güderek elden geçirdiklerini söyleyen Prof.Dr. Berber, "Fakültemizin birçok alanına çok güzel dokunuşlar yaptık. Fakültemizdeki çalışmalarımız sürüyor. Bazı çalışmalara öğrenci arkadaşlarımız da katılmak istiyor. Fakültenin ana binasındaki Atatürk Köşesi'ni Türkiye'nin en iyi heykeltıraşlarından Ekin Erman daha önce öğrencilerle yaptı. Öğrencilerimizin yoğun ders programları arasında, kültür sanat anlamında da kendilerini donatabilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Öğrencilerimizin uğrak yerlerinden biri olan ve Sanat Parkı adını verdiğimiz alanda kendi izlerinin olmasını istediler. Biz de güzel bir etkinlikle keyifli bir çalışma yaptık. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra fakülteyi ziyarete geldiğinde, kendi oluşturdukları alanlarda anıları canlanacak."

Öğrenciler, Sanat Parkına İzlerini Bıraktı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler, Sanat Parkına İzlerini Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement