Öğrenciler ve Velileriyle Kitap Okuyup Sınava Girdi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler ve Velileriyle Kitap Okuyup Sınava Girdi

Öğrenciler ve Velileriyle Kitap Okuyup Sınava Girdi

Samsun'un Alaçam İlçesi Soğukçam Ortaokulu'nda, öğrenciler velileriyle kitap okuma yarışması yaptı.

14.03.2013 16:02

Samsun'un Alaçam İlçesi Soğukçam Ortaokulu'nda, öğrenciler velileriyle kitap okuma yarışması yaptı. Okudukları kitaplardan velilere ve öğrencilere sorular sorularak sınava tabi tutuldu.

Alaçam Soğukçam Ortaokulu tarafından 'Beraber Okuyalım Beraber Yarışalım' yarışması düzenlendi. Veliler ve öğrencilerin yarıştığı proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hasan Elagöz, bu çalışmayla, veliler ve öğrencilerin beraber zaman geçirmeleri, aynı zamanda da kitap okumalarını amaçladıklarını belirterek, "Öğrenci ve velilerimiz kendilerine verilen sürede kitaplarını okuyarak bugün ilk sınavlarını oldular. Bu sınav sonucunda finale kalan veli ve öğrenciler finalde de yarışarak ödüllerine kavuşmuş olacaklar" dedi.

2 AY SÜREYLE KİTAPLARI OKUDULAR

Projenin koordinatörü Okul Müdür Yardımcısı Bülent Şener ise, velilerin gönüllü olarak çalışmada yer aldığını belirtti. Proje ile veli ve öğrencilerin birlikte kitap okuyup, birlikte soruları yanıtlayarak yarışacağını belirten Şener, "Proje yazıldı kitap belirleme komisyonun kitaplarımızı belirledi. Öğrenci kitabı olarak ilkokullarda pancarcı çocuk, küçük karabalık ortaokullarda ise toprak ana ile sol ayağım kitapları belirlendi. Veli kitabı olarak ise Okul Evde Başlar kitabı tespit edildi. Daha sonra kitapların okunması için 2 ay velilere ve öğrencilere süre verildi. Bu sürede soru hazırlama komisyonumuz tarafından sorular hazırlandı. Sorular kitapçık haline getirilerek bugün ilk sınavımızı yaptık. Sınava 65 veli ve 65 öğrenci katıldı. Sınav sonuçları daha sonra açıklanacak" dedi.

DHA(MS/AAA) - Samsun/ Alaçam

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler ve Velileriyle Kitap Okuyup Sınava Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement