Okullarda Bit Paniği Yaşanıyor - Son Dakika
Güncel

Okullarda Bit Paniği Yaşanıyor

Okullarda Bit Paniği Yaşanıyor

Urfa merkezde bulunan bazı okullarda bit paniği yaşanıyor. Veliler sorun için yetkililerin harekete geçmesini istedi.

24.03.2016 11:44

Şanlıurfa merkezde bulunan bazı okullarda bit salgınına rastlandığı yönündeki haberler öğrenci velileri tarafından panikle karşılandı. Merkezde bulunan okullarda bite rastlanması aileleri tedirgin etti. Sırrın, Karşıyaka, Karaköprü'deki bazı okullarda bit salgınına rastlandığı ve bu konuda öğretmen ve velilerin uyarıldığı ifade edildi.

Bunun da ötesine geçen bazı okul yöneticilerinin bit taraması yapılması istediği kaydedildi. Hatta bazı okullarda, okul öncesi eğitim gören çocuklara ve diğer öğrencilerin ailelerine iletmeleri için bilgi notları dağıtıldığı belirtildi. Söz konusu iddia üzerine okul yöneticilerinin megafonla "Şanlıurfa merkezde bazı okullarda bite rastlandı. Buna istinaden okulumuzda yapılan taramada da bazı öğrencilerde bit bulundu. Veliler çocuklarını bit şampuanıyla yıkaması gerekir" şeklinde anonslar yapıldığı belirtiliyor.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPMADI

Okullarda ve ailelerde bitle ilgili endişe sürerken Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden şu ana kadar bit vakasına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Ancak öğrenci velileri hem milli eğitimin, hem sağlık kuruluşlarının hem de belediyenin harekete geçmesini istiyor.

BİTE KARŞI NE YAPILMALI?

Bitlenmeye karşı uzmanlar, bit öldürücü şampuan kullanılmasını tavsiye ediyor. Bitleri öldürmek için kesinlikle gazyağı, sinek öldürücü spreyle kullanılmamasını isteyen uzmanlar bitlenmeye karşı sık sık kontrollerin yapılmasını ve yaşam koşullarının daha hijyen koşullarının iyileştirmesi gerektiğini dile getiriyor.

ECZANELERDE SATIŞLAR ARTTI

Urfa'daki okullarda bit vakalarına rastlanmasının ardından eczanelerde bit şampuanı ve bit engelleyen tokaların satışlarının arttığı ifade ediliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Okullarda Bit Paniği Yaşanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement