Osmanlı Arşivlerinde Lübnan" Fuarı - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Arşivlerinde Lübnan" Fuarı

Osmanlı Arşivlerinde Lübnan" Fuarı

Lübnan'ın Akkar kentine bağlı İdmun beldesindeki fuarda, Osmanlı döneminde Lübnan'ın idari yapısı ve şehirlerine ilişkin haritalar ve tarihi fotoğraflar sergileniyor.

31.08.2014 22:38

Lübnan'ın Akkar kentine bağlı İdmun beldesinde  "Osmanlı Arşivlerinde Lübnan" fuarı açıldı.

Lübnan Türkiye Kültür Derneği ve Beyrut Yunus Emre Kültür Merkezi'nin İdmun Belediyesi'yle işbirliği içinde ülkenin kuzey şehri Akkar'ın İdmun beldesinde düzenlediği, 3 gün sürecek fuarda, Osmanlı Devleti'nin Lübnan ile ilgili bazı belgeleri, Osmanlı döneminde Lübnan'ın idari yapısı ve şehirlerine ilişkin haritalar ve tarihi fotoğraflar sergiye açıldı.

Fuarın açılışını yapan Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, iki ülke halkı arasındaki bağları güçlendiren bu tür kültürel aktivitelerden büyük gurur duyduğunu belirtti.

Özyıldız, Türkiye'nin yakında Lübnan ordusuna çeşitli alanlarda destek vereceğini söyledi.

ABD'nin Beyrut Büyükelçisi David Hale, önceki gün, "Lübnan'ın güvenliğini tehdit eden aşırı gruplarla sınırların emniyeti için Lübnan ordusunun talep ettiği mühimmatın teslimini yaptıklarını" duyurmuştu.

Eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri de 6 Ağustos'ta, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in, "Lübnan ordusuna 1 milyar dolar yardımda bulunulması" talimatı verdiğini söylemişti. - Lübnan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Osmanlı Arşivlerinde Lübnan' Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement