
GÜRCİSTAN'ın Poti kentinde batan geminin çıkarılma çalışmaları sırasında meydana gelen patlamada ölen dalgıçlar 40 yaşındaki Erkan Karslı ile arkadaşı 33 yaşındaki Murat Karaoğlu, Zonguldak'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.
Zonguldak'ta, Kuzey Marine Su Altı Teknik Hizmetleri şirketinin sahibi 2 çocuk babası Erkan Karslı, bekar olan arkadaşı Murat Karaoğlu ile birlikte, 2008'de Gürcistan'ın Karadeniz sahillerindeki Kulevi Petrol Terminali'nde batan Ukrayna bandıralı geminin enkazını çıkarma çalışmalarında görev aldı. Karslı ve Karaoğlu, önceki gün kurtarma çalışmaları için dalış yaptıkları sırada gaz sızıntısı sonucu meydana geldiği tahmin edilen patlamada hayatlarını kaybetti. Cenazeleri, dün gece kente getirilen Karslı ve Karaoğlu için Acılık Camii'nde cenaze namazı kılındı.
Cenazede, Erkan Karslı'nın ikizleri Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Kuzey ile aynı üniversitenin Yabancı Dil Bölümü'nde okuyan Melisa Karslı, gözyaşlarına boğuldu. Babasının tabutuna sarılarak uzun süre ağlayan Melisa Karslı, namazın kılınacağı sırada ise baygınlık geçirdi. Cami avlusundan çıkarılan Melisa'ya müdahale edildi.
Karslı ve Karaoğlu'nun cenazeleri, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.
Batı Karadeniz Sualtı Denizlicilik Merkezi'nde dalış eğitmenliği yapan Gürol Velioğlu, kendi eğitmeni olan Karslı'nın, Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi su altı dalgıçlarından biri olduğunu söyledi. Kazada bir ihmal olduğunu düşünmediğini belirten Velioğlu, "Kendisi ço tecrübeli bir sualtı dalgıcı. Patlamanın gaz birikmesi sonucu olduğu düşünülüyor. Patlamadan kaynaklanan bir şok, bilinç kaybı ve ağızdan da hortum düşmüştür ve su yutup boğulmuştur. Ölüm sebepleri yüzde 90 budur diye tahmin ediyorum" diye konuştu.
Son Dakika › Güncel › Patlamada Ölen Dalgıçlar Toprağa Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?