PKK Mitingi Gibi Cenaze - Son Dakika
Güncel

PKK Mitingi Gibi Cenaze

PKK Mitingi Gibi Cenaze

Ağrı'da öldürülen PKK'lı Hasan Karadağ için Şanlıurfa'da düzenlenen cenaze töreni, PKK mitingine dönüştü.

05.05.2012 15:37  Güncelleme: 09:35

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nin kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen PKK'lı terörist Hasan Karadağ için Şanlıurfa'nın Bozova İlçesi'nde düzenlenen cenaze töreni, PKK mitingine dönüştü. PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı cenaze törenine katılan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Öcalan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Doğubayazıt İlçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girilen çatışmada öldürülen 'Savaş Urfa' kod adlı Hasan Karadağ'ın cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisi ardından yakınları tarafından teslim alındıktan sonra toprağa verilmek üzere Bozova'nın Kargılı Köyü'ne getirildi.

BDP'li Suruç Belediyesi'ne ait ambulansla getirilen teröristin cenazesine, aralarında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de bulunduğu yaklaşık 500 kişi eşlik etti. İlçe ve köy girişinde jandarma ve polisin oluşturduğu kontrol noktalarında aramadan geçirildikten sonra köye getirilen cenaze, ilk olarak ailesinin yaşadığı eve getirildi. Cenazeye katılan ve ellerinde PKK'nın sözde bayrağının renklerini simgeleyen bez parçalarını taşıyan kalabalık sık sık, 'İntikam' diye bağırıp, Öcalan ve PKK lehine slogan attı. Cenaze daha sonra sloganlar eşliğinde omuzlara alınıp köy mezarlığına getirildi. Burada kılınan cenaze namazı ardından PKK'lı Karadağ'ın cenazesi sloganlar eşliğinde defnedildi.

Defin işlemi ardından kalabalığa Kürtçe bir konuşma yapan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Kürt halkının zulüm altında olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

"Bu kadar ölüm artık yeter. Biz diyoruz ki; Sayın Öcalan'ın İmralı'daki cezasına artık son verilsin, onunla müzakere masasında oturulsun. Bu sorun böyle ölümlerle çözülmez. Bugün Hasan arkadaşımızı toprağa verdik. Burada Hasan arkadaşımıza söz veriyoruz; kanın asla yerde kalmayacaktır. Bugün AKP'nin polisleri mezarlığımıza kadar girdi. Artık elinizi üzerimizden çekin, Kürtler kimliğini istiyor. Bunun için hepimiz şehit olmaya ve kabristana gömülmeye hazırız."

Sloganların atıldığı cenazenin ardından mezarlıktan ayrılan kalabalık, bir süre köyde kurulan taziye çadırında oturduktan sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Mitingi Gibi Cenaze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement