Prof. Doğan ?anayasa?nın Hükümlerini Kimsenin Taktığı Yok? - Son Dakika
Güncel

Prof. Doğan ?anayasa?nın Hükümlerini Kimsenin Taktığı Yok?

Prof. Doğan ?anayasa?nın Hükümlerini Kimsenin Taktığı Yok?

Prof. Doğan 'Anayasa'nın hükümlerini kimsenin taktığı yok' Strazburg'da AHİM'in Cem evleri ile ilgili kararı öncesinde açıklamalarda bulunan Prof. İzettin Doğan ve Avukat Namık Sofuoğlu süreci DHA'ya değerlendirdi.

03.06.2015 14:53

Prof. Doğan 'Anayasa'nın hükümlerini kimsenin taktığı yok'

Strazburg'da AHİM'in Cem evleri ile ilgili kararı öncesinde açıklamalarda bulunan Prof. İzettin Doğan ve Avukat Namık Sofuoğlu süreci DHA'ya değerlendirdi.

Prof. İzzettin Doğan Avrupa'nın Aleviliği tanımadığını ve Aleviliğin Avrupa'da yanlış tanındığını vurguladı. Aleviliğin barış ve hoşgörü içerdiğini söyleyen Doğan, sözlerine şöyle devam etti 'Bu mahkemenin verdiği kararlar önemlidir. Yalnızca Avrupa için değil, adalete demokrasiye inanan insanların barış içinde yaşamasının önemine inanan herkes için çok önemli kararlar veriyor AHİM. Ümide ediyoruz ki bu vereceği karar da bu istikamette olacak. Her halükarda umutluyuz. Buraya kadar gelmiş olmak bile önemli.'

'ANAYASANIN HÜKÜMLERİNİ KİMSENİN TAKTIĞI YOK'

Anayasa tartışmalarına da değinen Doğan 'Kanun tanımayan bir iktidar karşısında arkadaşlarımızın daha başka bir şey söylemelerini biz beklemiyorduk. Ama yine de kibarca düşüncelerini ve umutlarını ifade ettiler. Yeni bir anayasaya attılar şimdi topu. Başka da çareleri yok şu an ama eğer yeni anayasa yapılacaksa biz de istiyoruz Aleviler olarak. Yeni bir anayasa yapılmalı. Ama o anayasaların da hiçbir şey ifade etmediğini gördük. Yoksa bugün anayasada açık hükümler vardır. Ama anayasanın temel hükümlerini hiç kimsenin taktığı yok.' dedi.

Sünniliğin tanımının yapılmasının gerekli olduğunu, IŞİD'in Sünnileri temsil edemeyeceğini vurgulayan Doğan 'Sünniliğin kafa kesmek olmadığına halkı inandırmak zorundadırlar. Bu karmaşa ortadan kaldırılmalıdır. Sünniliğe dayanarak oy alan iktidarlar, bunun da cevabını vermek zorundadırlar Sünniliğin önemli bir İslami yorum olduğunu ve baş kesmenin burada olmadığını olamayacağını, bunu yapanların İslamla değil sadece Sünnilikle bir ilgisi olmadığına halkı inandırmak zorundadırlar. Aleviler için de en önemli sorun budur.' dedi.

Avukat Sofuoğlu ise 'İddialarımızı belirttik, sorulara birkaç gün içinde cevap vereceğiz, kısa bir süre sonra mahkemenin kararını açıklamasını bekliyoruz dedi.' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Prof. Doğan ?anayasa?nın Hükümlerini Kimsenin Taktığı Yok? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement