Prof. Dr. Güven Çankaya GAÜN'de Konferans Verdi - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Güven Çankaya GAÜN'de Konferans Verdi

Prof. Dr. Güven Çankaya GAÜN\'de Konferans Verdi

"Başarısız Olmak İçin Yapılması Gereken On Şey" konferansı GAÜN Fen Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda gerçekleşti.

15.12.2015 09:48  Güncelleme: 09:49

Başarısız olmak için yapılması gereken on şeyi yazmanın kendisi için çok zor olduğunu ve bunun için kendi hayatını da gözden geçirdiğini söyleyen Prof. Dr. Çankaya'nın, üniversite yıllarından ve asistanlık yaptığı dönemlerde yaşadığı olaylardan örnekler sundu.

Prof. Dr. Çankaya, "Teknoloji çok ilerledi, artık insanlar eğitime oldukça küçük yaşlardan başlamalı. Eğitim yaşı ne kadar küçük olursa o kadar daha iyi bir eğitim aldığımızı düşünüyoruz. Yediğiniz, içtiğiniz bile bunun eğitimi ve gelişimi için önemli olacaktır. Teknolojik olarak ürettiğimiz ürünlerin yüzde 50'si on yılda çöpe gidiyor. Onun için hızlı üretiyor, hızlı karar vermek ve hareket etmek lazım. TÜBİTAK'a bir proje veriyorsunuz altı ay sonra sana sonuç veriyor" diyerek, 2023 vizyonuna ulaşmak için daha hızlı karar vermemiz gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Çankaya, "Hedeflerinize ulaşacağınız zaman sizi ve ülkenizi bir üst düzeye çıkartacak bir seviye olması gerekiyor. Önünüzde şu anda birçok fırsat var. Kendi şirketinizi kurabilirsiniz, Teknoparklar, Sanayi Bakanlığı'nın San-tez programları var. Bunları çok iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Üniversitede verilen eğitimle sadece bir kapının giriş anahtarı veriliyor ama içeri girdikten sonra ne yapacağınıza siz karar vereceksiniz. Eğer rotanız yoksa sizi bir yere sevk edecek, yönlendirecek bir şey olmayacak. Rotanız belliyse yelkenleri açmışsanız o yönde gideceksiniz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Güven Çankaya GAÜN'de Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement