Sağlık Çalışanlarından Eylem - Son Dakika
Güncel

Sağlık Çalışanlarından Eylem

Sağlık Çalışanlarından Eylem

Türk Sağlık Sen üyesi bir grup, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde bir sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından darbedilmesini protesto etti

04.09.2013 15:32

Türk Sağlık-Sen üyesi bir grup, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde bir sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından darbedilmesini protesto etti.

Hastanenin çocuk acil servisi önünde toplanan sağlık çalışanları, pankart açıp, alkışlayarak duruma tepki gösterdi.

Gruptakiler adına basın açıklaması yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kürşat Atmaca, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının tahammül sınırını aştığını ifade ederek, 6 ayda bildirilen şiddet vakalarının sayısının 4 bin 342'ye ulaştığını söyledi.

Atmaca, olayların yüzde 33'ünün acil servislerde, yüzde 31'inin polikliniklerde, yüzde 16'sının da klinik servislerde yaşandığını belirtti.

Son olarak, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisi'nde bir sağlık çalışanının hasta yakınları tarafından darbedildiğini anımsatan Atmaca, olayda kamu malına da zarar verildiğini, servisteki bazı aletlerin tahrip edildiğini savundu.

Atmaca, "İnsanlıktan nasibini almamış, milletin sağlık hakkını engelleyen ve bir sağlık çalışanını darbetme gibi çirkin bir davranışta bulunanlara, hak ettikleri cezalar verilmedikçe, ne yazık ki şiddet böyle devam edip gidecektir" dedi.

Açıklamanın ardından, gruptakiler dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sağlık Çalışanlarından Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement