Şehit Başsavcı Murat Uzun'un Adı Doğduğu İlçede Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Şehit Başsavcı Murat Uzun'un Adı Doğduğu İlçede Yaşatılacak

Şehit Başsavcı Murat Uzun\'un Adı Doğduğu İlçede Yaşatılacak

Samsun İlkadım Belediyesi, geçen yıl Tunceli'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan Başsavcı Murat Uzun adına park yaptı.

23.09.2013 08:17  Güncelleme: 08:49

Vali Hüseyin Aksoy Tunceli'nin Ovacık ilçesinde adliye lojmanlarına giderken evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu 20. 09. 2012 tarihinde şehit olan Başsavcı Murat Uzun adına İlkadım Belediyesi tarafından Fevzi Çakmak Mahallesinde yapılan parkın açılış törenine katıldı.

Törende Şehit Başsavcı Murat UZUN'un eşi Cihan UZUN ve Babası Hamit UZUN tarafından elim olayın gerçekleştiği günden bu güne kadar ailenin her konuda yanında olan ve aileden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün kişi ve kurumlar ile, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkürlerin sunulduğu birer konuşma gerçekleştirildi.

Vali Hüseyin AKSOY törende yaptığı konuşmasında, ''Çok değerli katılımcılar, bir yıl önce şehit olan değerli savcımızın adının yaşatılması adına kendisinin doğup büyüdüğü İlkadım ilçemizde, İlkadım Belediyemizin yapmış olduğu bu parka şehidimizin adını vermesi münasebetiyle bu gün burada açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle başta şehit Başsavcı Murat UZUN olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şehitlerimize karşı birçok görevlerimiz ve sorumluluklarımız var. Bunlardan en önemlilerinden birisi de onları unutmamak ve unutturmamaktır. Bu anlamda şehitlerimizin isimlerini bazı kurumlarımıza, okullarımıza ve bir çok tesise veriyoruz. Değerli başsavcımızın ismi de bu parkta yaşatılacaktır. O'nun unutulmaması adına, ülkemizin birliğinin ve adaletinin sağlanması adına vermiş olduğu mücadele daima hafızalarda yer tutacaktır.

Ben bu anlamda şehit Başsavcımız Murat UZUN'un bu caddeye adının verilmesi münasebetiyle Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza, bu parka adını veren ve bu parkı yapan İlkadım Belediye Başkanlığımıza ve bu konuda emeği geçen herkese ve şehidimizin ailesine çok teşekkür ediyorum.''dedi.

Vali'nin konuşmasının ardından parkın açılışı Vali Hüseyin AKSOY, protokol üyeleri ve Şehit Başsavcı Murat UZUN'un ailesi tarafından gerçekleştirildi.

Törene ayrıca Cumhuriyet Başsavcısı Ali YELDAN, Baro Başkanı Av. Necat ANIL, İlkadım Kaymakamı Ahmet NARİNOĞLU, İlkadım Belediye Başkanı Necaattin DEMİRTAŞ, Cumhuriyet Başsavcıları, Hakimler, Avukatlar, Şehit Başsavcı Murat UZUN'un ailesi ve yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Başsavcı Murat Uzun'un Adı Doğduğu İlçede Yaşatılacak - Son Dakika


Advertisement