Şehit Üsteğmen Şarlak'ın Evinde Yas Var - Son Dakika
Güncel

Şehit Üsteğmen Şarlak'ın Evinde Yas Var

Şehit Üsteğmen Şarlak\'ın Evinde Yas Var

PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın, evinde yas var.

04.04.2012 19:12  Güncelleme: 08:29

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde oturan evinde yas var.

Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'ne bağlı Irak sınırının sıfır noktasındaki Yeşilova Bölgesi'nde bu sabah operasyona çıkan güvenlik güçleri, bir grup teröristle karşılaştı. Çıkan çatışmada teröristlerin açtığı ilk ateşle şehit düşen Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın acı haberi, ailesinin oturduğu Manavgat'a öğle saatlerinde ulaştı. İLK HABER ARKADAŞINA VERİLDİ

Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın doldurduğu formda, 'başına bir iş geldiğinde ilk haber verilecek kişi' olarak gösterdiği için, şehit düştüğü haberi de ilk olarak Manavgat'taki çocukluk arkadaşı Tansel Pilavcı'ya telefonla bildirildi.

Arkadaşının şehit olduğunu öğrenir öğrenmez İlçe Jandarma Komutanlığı'na giden Pilavcı, buradan telefonda, Üsteğmen Şarlak'ın ilçede giyim mağazası bulunan babası Uğur Şarlak'ı arayıp, "Uğur amca, görüşmemiz lazım" dedi. Uğur Şarlak, Pilavcı'ya nerede olduğunu sordu ve Jandarma Komutanlığı'nda olduğunu öğrenince, "Tamam ben yakındayım, hemen geliyorum" dedi. Bu sırada Jandarma Komutanlığı'ndaki görevliler Kaymakam ve Belediye Başkanı'nı bilgilendirdi.

KAYMAKAM VE GÖREVLİLER TESELLİ ETTİ

Birkaç dakika içinde Jandarma Komutanlığı'na gelen Uğur Şarlak, oğlunun şehit olduğunu Tansel Pilavcı'dan öğrenince çığlıklar atıp Jandarma Komutanlığı'nda fenalaştı. Jandarma Komutanlığı'na gelen Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Albay Metin Alkay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı, İlçe Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, şehit babası Uğur Şarlak'ı teselli etti ve birlikte Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine gidildi. Kaymakamın makam otomobili ile eve getirilen Uğur Şarlak fenalık geçirdi ve sağlık ekibi müdahale etti.

Manavgat Çağlayan İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olan anne Gülderen Şarlak oğlunun şehit olduğu haberini alınca fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne Şarlak, ağıtlar yaktı, terör örgütüne lanet yağdırdı. Sık sık, "Oğlum gitme dedim sana" diye feryat eden Gülderen Şarlak, yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Aslen Konya Akşehirli olan ve Manavgat'ta oturan Şarlak Ailesi'nin evine dev Türk bayrağı asıldı. Şehit Üsteğmen Şarlak'ın cuma günü Külliye Camii'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Üsteğmen Şarlak'ın Evinde Yas Var - Son Dakika


Advertisement