Serencam Dergisi Çıktı! - Son Dakika
Güncel

Serencam Dergisi Çıktı!

Serencam Dergisi Çıktı!

"Yeni Şeyler Söylemek Lazım" sloganıyla yola çıkan Genç Yazar ve Sanatçılar Derneği kültür sanat edebiyat içerikli Serencam Dergisiyle takipçilerinin karşısına çıktı.

15.03.2012 11:08

İlk sayısında edebiyatseverleri aşkın esrarlı geçitlerinde yolculuk yaptıran dergi, Sadık Yalsızuçanlar, Recep Şükrü Güngör, Nihat Dağlı, Necmeddin Şahiner gibi usta kalemleri sayfalarında ağırlıyor. Aynı zamanda tarihe mal olmuş aşk hikâyelerini bambaşka açılardan okuyucuyla buluştururken o hikâyelerin mimarlarını anmayı da unutmuyor…

Leyla ile Mecnun, Mem ile Zin, Hüsn-ü Aşk, Zühre…

Fuzuli, Ahmed-i Hani, Şeyh Galip, Yüce Beyan Kur'an-ı Kadim…

Kalemlerinden aşk damlayan şairler "Serencam"ın rengârenk sayfalarını süslüyor…

Bahaettin Karakoç, İnci Okumuş, Bestami Yazgan, Mehmet Türkmen, Ayşe Kevser Can…

Denemeleriyle genç kalemler "Serencam"ın sayfalarında kendilerine yer bulurken, Hasan Mahir'in gezi yazısıyla "Gaziantep" tüm boyutlarıyla okurları gizemli dünyasına konuk ediyor.

Kısacası "Serencam" bu bahar mevsiminde edebiyatseverleri aşkın efsunkâr iklimine davet ederken; Ümit Tunç'un kendine özgü renkleriyle bezenen sayfaları, özgün tasarımı ve doyurucu içeriğiyle edebiyat dünyasına yeni bir soluk katmayı hedefliyor.

Genç Yazar ve Sanatçılar Derneği adına derginin genel yayın yönetmenliğini yürüten araştırmacı yazar Gülşen Gazel, dergi çıkarmanın tüm zorluklarını kademe kademe yaşadıklarını belirterek, her şeye rağmen güzel bir eser meydana getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, hedeflerinin Gaziantep'i de edebiyat dünyasında etkin bir konuma yükseltmek olduğunu ve genç kalemlerin yazın hayatında daha aktif rol almaları için gayret edeceklerini ifade ediyor. Sözlerini divan şairi Baki'nin "Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş" dizesiyle tamamlayan Gazel, gök kubbede hoş bir sada bırakmak için sonraki sayılarında da farklı kapak konuları ve usta kalemlerin kendine özgü yorumları ile yollarına devam edeceklerini vurguluyor.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement