Sevgililer Gününde Kadına Şiddeti Protesto Ettiler - Son Dakika
Güncel

Sevgililer Gününde Kadına Şiddeti Protesto Ettiler

Sevgililer Gününde Kadına Şiddeti Protesto Ettiler

SDP'li 5 kadın, kadına yönelik şiddeti, Sevgililer Günü'nde, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir alış-veriş merkezinde protesto etti.

14.02.2013 15:28  Güncelleme: 15:24

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP)'li 5 kadın, kadına yönelik şiddeti, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir alış-veriş merkezine pankart asarak protesto etti.

SDP'li kadınlar, İstiklal Caddesi'ndeki üzerinde bulunan Demirören AVM'deki bir kafenin balkonuna çıkarak, "Erkeklerin sevgisi her gün beş kadını öldürüyor" yazılı pankart astı. Kadınlar, "Kadın cinayeti politiktir", "Erkeklerin aşkı her gün 5 kadın öldürüyor", "Yaşasın kadın dayanışması" şeklinde sloganlar attı. Polis ve AVM yönetiminin müdahale etmediği kadınlar yaklaşık 2 saat eylemlerini sürdürdü. Balkondan bağırarak basın açıklaması okuyan bir kadın, sevgisizlik üreten bir sistemin sahte sevgililer gününü de, kadına şiddeti destekleyen erkek egemen zihniyeti protesto ettiklerini söylerdi. Eylemciler, daha sonra AVM yönetiminin, astıkları pankartın bir süre daha asılı kalmasına izin vermesi üzerine eylemlerine son verdi. - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgililer Gününde Kadına Şiddeti Protesto Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement