Sıcak Havalarda Yangına Dikkat - Son Dakika
Güncel

Sıcak Havalarda Yangına Dikkat

Sıcak Havalarda Yangına Dikkat

Ömer Yalım, havaların ani ısınması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

27.06.2012 11:14

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, havaların ani ısınması ile birlikte meydana gelebilecek yangınlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, 'Gaziantep'te yaz sıcaklarının etkisini göstermesiyle birlikte arazi yangınlarda meydana artış olduğunu, alınacak bir dizi tedbirin, olası faciaları önlemede önemli bir etken olabileceğini' söyledi.

PİKNİK YAPAN AİLELER DİKKATLİ OLMALI

Meydana gelen arazi yangınlarına Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kısa sürede müdahalede bulunduklarını belirten Yalım, "İtfaiye Daire Başkanlığımız ekipleri, 1 aylık süre içinde belediyemize ait iş makineleri ile şehrimizin muhtelif yerlerindeki kurumaya başlamış otları temizliyor. Bu sayede yangının çevredeki orman, bağ, bahçe, düz arazi ve konutlara kadar sıçramasının da önüne geçiyor" dedi.

Çıkan yangınlarda en büyük etkenlerin başında dikkatsizlik geldiğini hatırlatan Yalım, "Özellikle hafta sonlarında aileleri ile birlikte yeşil alanlarda piknik yapacak vatandaşlarımızın arazi yangınlarına karşı oldukça dikkatli davranmaları gerekmektedir. Pikniğin bitiminden itibaren etrafa ateşin sıçrayıp sıçramadığına ve ateşin tam olarak söndürülmesine dikkat etmeleri gerekmektedir. Bu basit tedbir, arazi yangınlarının meydana gelmesinin önlenmesinde önemli bir etkendir.

Arazilerde sararan bitkilerin içerisinde çevreye rast gele atılan şişe ve çeşitli cam kırıkları da arazi yangınlarının meydana gelmesinde önemli bir unsurdur. Arazilerde güneş ışınları ile direkt temas içerisinde olabilecek şişe ve cam kırıklarının arazilerden uzaklaştırılması gerekmektedir" diye konuştu.

'Sönmemiş sigaraların da ekinlerin hasadı ve sonrasındaki süreçte yangınların çıkışında önemli bir etken olduğunu' vurgulayan İtfaiye Daire Başkanı Ömer Yalım, "Arazi ve bağlardaki otların sökümü ve arazi sürülmesi de olası yangınların önlenmesi için önemli bir mücadeledir. Bu yöntem arazi yangınlarının önlenmesi ile doğal dengenin sağlanmasında potansiyel bir güç oluşturan toprak için yararlı canlıların yok olmasının önüne geçilmesi açısından da büyük önem taşımaktadır" dedi.

DİKKATSİZ YAKILAN ANIZLAR BÜYÜK YANGINLARA NEDEN OLUYOR

Havaların ısınmasıyla birlikte her gün en az 30 anız yangınına müdahalede bulunduklarını söyleyen Yalım, "Bu yangınlar sıklıkla anız yakan vatandaşlardan kaynaklanmakta, dikkatsiz yakılan anızlar büyük yangınlara neden olmaktadır. Ayrıca kış mevsiminin aşırı yağışlı geçmesi nedeniyle otlar aşırı şekilde büyüdü, hava sıcaklığının da aniden artması üzerine otlar kurumaya başladı. Kuru otların birileri tarafından kasıtlı olarak yakılması nedeniyle ot ve arazi yangınları oluyor. Günde 30 civarında yangın oluyor. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını, yoldan geçerken sigara izmaritlerini ve yanıcı cisimleri sağa sola atmamalarını rica ediyoruz" diye ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sıcak Havalarda Yangına Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement