Şırnak'a İlk Uçak Temmuz'da - Son Dakika
Güncel

Şırnak'a İlk Uçak Temmuz'da

Şırnak\'a İlk Uçak Temmuz\'da

Yapımı Devam Eden Şırnak Havaalanı'na İlk Uçağın 2011 Yılının Temmuz Ayında İnmesi Hedefleniyor.

03.12.2010 13:04

ŞIRNAK'ın İdil ile Cizre arasında yapımı devam eden Şırnak Havaalanı'na ilk uçağın 2011 yılının Temmuz ayında inmesi hedefleniyor.

Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında bulunan Düzova Köyü'nde yapımına geçen Şubat ayında başlanan ve alanı ve termaniliyle birlikte 80 milyon TL'ye malolması beklenen Şırnak Havaalanı'nın yapımı hızlı sürüyor. Yıllık 500 bin yolcu kapasiteli olması hedeflenen ve Türkiye ile Ortadoğu arasındaki ulaşımda da büyük bir rol oynayacak olan havaalanına ilk uçağın önümüzdeki Temmuz ayında inmesi planlanıyor. Özellikle Suriye ve Irak'tan Türkiye gelecek olan yolcuların büyük bir rağbet göstereceği Şırnak Havaalanı'nın açılması ile birlikte Şırnak il ve ilçelerin ekonomisinin de canlanacağı belirtiliyor.

Şırnak Havaalanı'ndaki çalıymalarla ilgili firma yetkilisi Veysi Demir, havaalanındaki çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini ve ilk uçağın Temmuz ayında inebileceğini söyledi. Demir, "Havaalanı ile ilgili kamulaştırma çalışmaları bizim çalışma tempomuzu biraz düşüyor. Biz şuana kadar yapılan kamulaştırma çalışmalarına göre çalışıyoruz. Kamulaştırma çalışmaları ne kadar hızlı olursa bizimde çalışmalarımız o yönde artacaktır. Bu çalışma temposu ile Temmuz ayında ilk uçak inebilecek. Havaalanının ulaşıma açılması ile birlikte hem Türkiye ile Ortadoğu arasında bir köprü olacak, hem de ilçe ekonomisine ve vatandaşlara büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

ESNAF MEMNUN, OTOBÜS FİRMALARI ENDİŞELİ

Şırnak Havaalanı'nın ulaşıma açılması ile birlikte bölge ekonomisinin de canlanacağını ifade eden Cizreli esnaflardan Nezir Değirmenci, "Şu anda uçakla seyahat etmek için Mardin'e veya Diyarbakır'a gitmek gerekiyor. Ancak buradaki havaalanının açılması ile vatandaşlar uçakla daha fazla seyahat etme fırsatı bulacak. Hem de havaalanı ilçe ekonomisine büyük bir katkı yapıp birçok vatandaşında buradan ekmeğini kazanmasına vesile olacaktır" dedib

Cizre'den otobüsle Türkiye'nin dört bir yanına yolcu taşıyan otobüs firması sahiplerinden Turan Çiçek, açılacak olan havaalanın otobüs firmalarına büyük bir zarar vereceğini söyledi. Yıllardır otobüs işletmeciliği yaptığını ifade eden Çiçek "İşler zaten şuanda çok düşük havaalanın ulaşıma açılması ile birlikte işlerimiz çok düşecek ve vatandaşlar otobüsle seyahat etme yerine uçakla seyahat edecek. Bu da otobüs firmalarına büyük bir zarar verecek" dedi.

Türkiye-Irak arasında yıllardır taksicilik yaparak geçimini sağlayan Sait Güçlü, havaalanının açılmasının bölge ve bölge insanı açısından çok önemli olduğunu söyledi. Güçlü, "Biz taksiciler şuan da Zaho, Erbil, Süleymaniye ,Dohuk şehirlerinden aracımıza bindirdiğimiz yolcuların uçakla Türkiye'de bulunan farklı şehirlere ve diğer ülkelere seyahat etmeleri için Diyarbakır ve Mardin'de bulunan havaalanına götürüyoruz. Cizre'de havaalanın ulaşıma açılması ile birlikte hem yolcuların karayolu ile fazla yolculuk yapmasının önüne geçilecek, hem buradaki taksici esnafı daha fazla kazanacak hem de komşu ülkelerden Türkiye'ye gelecek yolcu sayısında da büyük bir artış yaşanacaktır" dedi.

HAVAALANININ İSMİ MEM-U ZİN OLABİLİR

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, havaalanına Kürtlerin destansı eserlerinden biri olan Ahmed-İ Hani'ye ait Mem- U Zin isminin verilmesi için öneride bulunmuştu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise bu öneriye, 'Tabi ki olabilir 'diyerek olumlu yanıt vermişti. Şırnak Havaalanı'na Mem U Zin isminin verilmesi bölgede olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak'a İlk Uçak Temmuz'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement