Sokakta Şifa Dağıtıyor - Son Dakika
Güncel

Sokakta Şifa Dağıtıyor

Sokakta Şifa Dağıtıyor

Giresun’da halk arasında “adem otu” olarak bilinen patlıcangillerden geniş yapraklı bitki şifa niyetine sokak satıcılarının yüzünü güldürürken, rahatsızlığı olanlara da umut dağıtıyor.

18.01.2014 15:03

Giresun'da halk arasında "adem otu" olarak bilinen patlıcangillerden geniş yapraklı bitki şifa niyetine sokak satıcılarının yüzünü güldürürken, rahatsızlığı olanlara da umut dağıtıyor.

Vücut direncini arttırarak kişiye güç ve zindelik vererek, bir çok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Ercan Yılmaz, adem otunun son derece faydalı bir bitki olduğunu ileri sürdü. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yererde tezgah açarak Adem Otu'nun satışını yapan Ercan Yılmaz "Bu bitki ayak kokusundan adale ağrılarına kadar bir çok alanda adeta şifa dağıtmaktadır. Bu bitkiden 5 ya da 10 santim alabilirisiniz. Aldığımız bu bitki kökünün salgıladığı sıvı özü ağrıyan yere sürüyorsunuz. Önce ısırgan otu gibi bir yangı hissediliyor daha sonrada ağrıdan kurtuluyorsunuz. Söz konusu rahatsızlığın ise kesin çözümü için bir süre kullanmak gerekir. Bir çok migren, egzama,sinüzit hastaları şifa bulmuştur. Adem Otu olarak bilinen patlıcangillerden olan geniş yapraklı bu bitki Doğu Karadeniz Bölgesi'nde de bulunması mümkündür" dedi.

Çığırtkanlık yaparak cami önünde adem otuna müşteri arayan Yılmaz'ın tezgahına ise yoğun ilgi gösterildiği görüldü. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sokakta Şifa Dağıtıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement