Suikast Şüphelisi Kardeş Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Suikast Şüphelisi Kardeş Tutuklandı

Suikast Şüphelisi Kardeş Tutuklandı

Adana'da öldürülen ağabeyinin intikamını almak için adliye önünde el bombalı suikast planladığı iddiasıyla gözaltına alınan kişi tutuklandı.

18.05.2013 16:31  Güncelleme: 18:02

Polisin şafak operasyonuyla gözaltına alınan dört kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İddiaya göre, geçen 15 Mayıs'ta, ruhsatsız tabanca alışverişinden dolayı iki kişi arasında arasında anlaşmazlık çıktı. Tartışmanın karşılıklı silahlı çatışmaya dönüştüğü olayda bir kişi, ensesinden tek kurşunla öldürüldü. Olaydan sonra polis ekipleri, üç kişiyi, olayda kullanılan tabanca ile birlikte yakaladı.

Bu zanlılar Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanırken, polis öldürülen kişinin kardeşi, hasımlarına karşı suikast hazırlığında olduğunu belirledi. İddiaya göre, şüpheli, hasımları adliyeye sokulurken üzerlerine el bombası atacak, bu sırada çıkan panikten de yararlanıp, zanlıları tek tek öldürecekti. Bu planın aksaması halinde ise dört kişi devreye girecek, adliye önünde yaylım ateşi açılarak vurulacaktı.

Sukiast hazırlıklarından haberden olan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat Timleri'nden de destek alarak önceki gün şafak operasyonu düzenledi. Eş zamanlı olarak 5 adrese baskın yapan ekipler, şüpheli ile birlikte dört kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda, 1 el bombası ile 1'i dürbünlü 5 tüfek ve bir tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan zanlılardan şüphelinin, "Bir kaç ay önce Gaziantep Adliyesi önünde yaşanan olayı hatırladım. Adliyenin önünde ağabeyimin katillerine sıkıp intikamımı alacaktım. Böylece kimsenin yaptığının yanına kar kalmayacağını göreceklerdi" dediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan şüpheli tutuklandı, dört kişi ise Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Suikast Şüphelisi Kardeş Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement