"Suriye'de Akan Kanlar Ramazan'da Dursun" - Son Dakika
Güncel

"Suriye'de Akan Kanlar Ramazan'da Dursun"

"Suriye\'de Akan Kanlar Ramazan\'da Dursun"

Merkezi İstanbul'da bulunan Dış Politika Derneği'nce yapılan açıklamada Suriye'de kan akmaya devam ettiğini belirti.

03.07.2013 14:18  Güncelleme: 14:28

Merkezi İstanbul'da bulunan Dış Politika Derneği'nce yapılan açıklamada Suriye'de kan akmaya devam ettiği belirtilerek, "Yüzyıllardır farklı din, dil ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı İstanbul'dan dünyayı barışa davet ediyoruz" denildi.

Dış Politika Derneği Başkanı Avukat Kemal Kaya, Suriye'de her gün onlarca insan kanının aktığı bu günlerde diğer tüm kaygılar bir kenara bırakılarak ne pahasına olursa olsun barış için Suriye'deki hükümet ve muhalefet güçleriyle müzakereler başlatılması gerektiğini belirtti.

"Kaya, "Barış şehri İstanbul'dan dost ve kardeş başkentlere çağrı" başlığıyla gerçekleştirdikleri toplantıda, bölgedeki bazı kardeş ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar sonucunda yoğun bir şekilde insan kanı akmaya devam ettiğini ve bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Her gün çeşitli medya organlarında izlediğimiz görüntüler bizi, ülkemizi ve inanıyoruz ki birçok bölge ülkesi halklarını derin üzüntüye boğmaktadır" dedi.

Kaya, Kaya, "Mübarek Ramazan-ı Şerif'in gölgesinin düştüğü bugün; silahların susması, saldırıların durdurulması ve aynı masa etrafında kardeşçe oturulup görüşülme zamanıdır. Müslüman'ın kanı Müslüman'a haramdır. Türkiye Cumhuriyeti ve Suriye Arap Halk Cumhuriyeti siyasi otoriteleri bu konuda liderlik etmelidir. Aksi takdirde tarih önünde sorgulanacak ve maşeri vicdanda yargılanacaklardır. Yüzyıllardır farklı din, dil ve kültürlerin bir arada kardeşçe yaşadığı İstanbul'dan dünyayı barışa davet ediyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Suriye'de Akan Kanlar Ramazan'da Dursun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement