Tarsus'ta Mavi Kapak Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

Tarsus'ta Mavi Kapak Sevindirdi

Tarsus\'ta Mavi Kapak Sevindirdi

Şehit Yurdakul Alcan İlköğretim Okulu öğrencileri, biriktirmiş oldukları mavi kapaklar 2 engelli öğrenciyi sevindirdi.

06.12.2012 16:40  Güncelleme: 18:41

Okul öğretmeni Ülkü Ergen Bebek'in öncülüğünde öğrenciler topladıkları 400 kg. mavi kapağı Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne teslim etti. Belediye yetkilileri ise kapaktan elde edilen gelir ile 2 adet tekerlekli sandalye alıp, engelli öğrencileri sevindirdi.

Okulda yapılan törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Sefa Demir, öğrencilere teşekkür etti.

Demir, "Engelliler Günü'ne atfen bugün burada sizlerin ve okulunuzun yapmış olduğu örnek davranışı takdir ediyorum. Tabii bu ekip çalışmasıdır müdürünüz ve öğretmenleriniz ve siz değerli çocuklarımız bu kapakları toplayarak bir emek sarf ettiniz ve bu emeğin karşılığında iki engelli vatandaşımızın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşıladınız. Bu projede ve uygulamada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrencilerin örnek ve büyük bir hizmet yaptıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, öğrencilerin gözlerinde öptüğünü söyledi.

Başkan Kocamaz, "Ağaç yaş iken eğilir. Gençliğinizde, çocukluğunuzda nasıl bir terbiye nasıl bir eğitim aldıysanız gelecekte ömrünüzün bundan sonraki döneminde de aynı doğrultuda hareket edersiniz. Bu ülke için, aileniz için, kentiniz için ve çevrenizdeki insanlar için yardımcı olmaya çalışırsınız. Bugün sembolikte olsa bu güzel bir kampanya emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu ülkenin, ailenizin, çevrenizin, kentin sizden beklediği çok önemli işler var. Yüce önder Atatürk'ün belirttiği gibi bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Biz sizlere güveniyoruz. Ülkemizin geleceğinin sizlerin o aydınlık bakışlarında öğretmenlerinizin gösterdiği yolda şekilleneceğini düşünürken önümüzün açık olacağını düşünüyoruz. Ve sizleri bugüne kadar sevdik bundan sonrada seveceğiz. Bu gayretli ve hayırlı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda aynı şevk ve coşkuyla başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Kasım Ekenler Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Nala Kaplan ve Yenice'de okuyan Hatice Nur Karataş'a sandalyeleri törenle teslim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarsus'ta Mavi Kapak Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement