Tika Heyetinden Kerkük Irak Türkmen Cephesine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Tika Heyetinden Kerkük Irak Türkmen Cephesine Ziyaret

Tika Heyetinden Kerkük Irak Türkmen Cephesine Ziyaret

Kuzey Irak’ta bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı heyeti, Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Ali Mehdi'yi ziyaret etti.

06.08.2014 19:39

Kuzey Irak'ta bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı heyeti, Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Ali Mehdi'yi ziyaret etti.

TİKA heyetini Irak Türkmen Cephesi hizmet binasında kabul eden Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi, çok zorlu bir dönemden geçtiklerini belirtti. IŞİD'den kaçan Irak Türkmenlerinin IKBY bölgesindeki çeşitli kentlere göç ettiğini ifade eden Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi, yaklaşık 5 bin Türkmen ailenin de Kerkük'e geldiğini kaydetti.

Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi, yerlerinden edilmiş Türkmen aileleri okullara, çeşitli dernek binalarına, kiraladıkları evlere ve yardımseverlerin boş bulunan evlerine yerleştirdiklerini söyledi. Gelen aileler yoksul olmamalarına karşın, IŞİD saldırısı nedeniyle evlerini acilen terk ettiklerini, yanlarına hiçbir varlıklarını alamadıklarını belirten Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi, görüşmede ayrıca 4-5 ailenin (her aile ortalama 7-8 kişi) bir eve yerleştirildiğini ve ailelerin başlıca ihtiyaçlarının yatak, yorgan, battaniye, ocak, basit mutfak gereçleri, klima ve buzdolabı olduğunu TİKA heyetine iletti.

Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi, görüşmede son olarak Kerkük'te toplu bir kamp bulunmadığını, her ne kadar yerlerinden edilmiş Türkmenler kampta kalmak istemese de başka çare kalmadığını söyledi. Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi desteklerinden dolayı TİKA heyetine teşekkürlerini iletti. Görüşmenin ardından Irak Türkmen Cephesi Kerkük İl Meclis Üyesi Mehdi, TİKA Heyeti ile birlikte, yerlerinden edilen Türkmen aileleri ziyaret etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika Heyetinden Kerkük Irak Türkmen Cephesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement