Ulaşım Ana Planı Karamürsel'de Görüşüldü - Son Dakika
Güncel

Ulaşım Ana Planı Karamürsel'de Görüşüldü

Ulaşım Ana Planı Karamürsel\'de Görüşüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Hazırladığı Ulaşım Ana Planı Karamürsel İlçesi'nde Masaya Yatırıldı

02.08.2010 11:27  Güncelleme: 13:19

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 15 senelik dönemde kent planlamasını sağlayacağı ulaşım master planı Karamürsel ilçesinde ele alındı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım'ın fikirlerinin alındığı koordinasyon toplantısında Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, kentin planlamasında her ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmek istediklerini ifade etti.

HER HAFTA BİR İLÇEDE

Büyükşehir Belediyesi ulaşımda kalıcı çözümler üretirken önümüzdeki 15 sene içinde ulaşımda sorunlar yaşamamak için ulaşım ana planı ile toplu taşımada oluşabilecek gelişmelerin fizibilitesini çıkarıyor. 2010–2015 yıllarını kapsayacak olan önemli çalışma için ilçelerdeki belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarına master planı anlatılarak görüşleri alınıyor. Önceki haftalarda Körfez ve Derince'de görüşülen plan bu kez Karamürsel İlçesi'nde enine boyuna tartışıldı.

KOORDİNASYON TOPLANTISI

Karamürsel Belediyesi Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Ulaşım Daire Başkanı Abdülmüttalip Demirel ve belediyelerin ulaşım, imar ile ilgili yetkilileri katıldı.

KENTİN İHTİYAÇLARI

Toplantıda Karamürsel ile ilgili konularda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, ilçenin ulaşım ile ilgili sorunları ve ihtiyaçlarını dile getirdi. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'nin bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak master planını uygulamaya sokmasını dilediklerini ifade ederek, planın bu doğrultuda gerçekleştirildiği takdirde kentin planlamasının sorunsuz olacağını ifade etti.

HERKESİN GÖRÜŞÜ ALINIYOR

Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç ise ilçelerde her hafta yapılan koordinasyon toplantılarının ulaşım master planının ilçelerin sorunlarını çözmek için gerçekleştirdiklerini ifade ederek bu toplantılarda herkesin görüşlerinin alındığını aktardı. Bilgiç, Karamürsel'in nüfus artışı, kentselleşme hızının artması ile ortaya çıkabilecek sorunlarının aşılması için bu planda herkesin fikirlerini alacaklarını ifade etti.

PLAN NASIL ORTAYA ÇIKARILIYOR

Ulaşım master planı, Büyükşehir Belediyesi'nin kentin planlanması adına yaptığı nazım imar planı çalışmalarının devamı niteliğini taşıyor. Nazım imar planıyla belirlenen konut, tarım, sanayi alanları üzerinde ulaşımın ana planları çıkarılacak. Belli koridorlarda mevcut yollardaki araç sayısı, trafik yoğunluğu, dar boğazlar, otopark ihtiyacının olduğu bölgeler trafik etüdüyle tespit edilecek. Yeni toplu taşıma sistemleriyle ilgili ne gibi ihtiyaçların doğacağı belirlenecek.

UZMAN EKİP

Ayrıca uzman bir ekip tarafından ilk kez uygulanacak olan çalışma kapsamında bir de anket düzenlenecek. Yetkililer, kapı kapı dolaşarak, Kocaelilerin ulaşımdan beklentilerini öğrenecek. Kocaeli'nin yaklaşık 1,5 milyon nüfusunun yüzde 3'ü ile anket yapılacak. Buradan vatandaşların ulaşımlarını neyle sağladıkları, nereden nereye daha sıklıklı seyahat ettikleri bilgisine ulaşılarak, yolcu talepleri alınacak. Toplanacak veriler ışığında, nüfusun artışı da göz önünde bulundurularak, önümüzdeki 15 yıllık sürede talepler karşılanmaya çalışılacak. Tüm bu bilgiler 5 yılda bir güncellenecek ve kentin trafik yüküne karşılık nasıl bir çözüm üretilmesi gerektiği sık sık masaya yatırılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ulaşım Ana Planı Karamürsel'de Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement