Vefatının 96. Yılında Iı. Abdülhamid" Paneli - Son Dakika
Güncel

Vefatının 96. Yılında Iı. Abdülhamid" Paneli

Vefatının 96. Yılında Iı. Abdülhamid" Paneli

Yıldız Sarayı Vakfı'nın Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği panelde, II. Abdülhamid'in bilinmeyen yönleri, anıları ve Türk tarihine kazandırdıkları mercek altına alındı.

28.02.2014 20:41

Yıldız Sarayı Vakfı'nın Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği  "Vefatının 96. Yılında Anlatıdan Hakikate: II. Abdülhamid" paneli, Yıldız Sarayı Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi.

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğindeki panel, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Çakır moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını yapan Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Uslu, II. Abdülhamid'in sanata olan ilgisinin bir ürünü olan ve saray adını Abdülhamid döneminde kazanan Yıldız Sarayı'nda panel gerçekleştirmelerinin tarihe bir teşekkür olduğunu söyledi.

Uslu, "II. Abdülhamid, gelişime açık, son derece reformist bir padişahtı. Devrinde, Batı'daki ilmi ve teknolojik gelişmeleri, icat ve keşifleri yakından takip etmiş ve anında, devletin imkanları çerçevesinde ülkesine intikal ettirmiştir. Eğitim, kültür, sağlık, ulaşım ve bayındırlık alanında pek çok reform gerçekleştirmiştir. Tarihimizde II. Abdülhamid gibi simaların yaşamış olması, bizi gelişen Türk sanat bilinci için umutlandırmaktadır" diye konuştu.

Panelde, Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Doç. Dr. Bülent Arı, Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin, Yıldız Sarayı Müze Müdürü İlker Tepeköy ve araştırmacı-yazar Mustafa Armağan, tarihin en çok konuşulan figürlerinden biri olarak hafızalara kazınmış II. Abdülhamid'in bilinmeyen yönlerini, anılarını ve Türk tarihine kazandırdıklarını mercek altına aldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vefatının 96. Yılında Iı. Abdülhamid' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement