Walesa'ya, Macaristan Parlamentosu'nda Ödül - Son Dakika
Güncel

Walesa'ya, Macaristan Parlamentosu'nda Ödül

Walesa\'ya, Macaristan Parlamentosu\'nda Ödül

Eski Polonya Cumhurbaşkanı Walesa'ya, Macaristan Parlamentosu'nda Antall József Bilim Merkezi tarafından "Visegrád Bridge ödülü" verildi.

06.11.2014 00:26

Nobel Barış Ödülü sahibi, eski Polonya Cumhurbaşkanı Lech Walesa'ya, Macaristan Parlamentosu'nda, Antall József Bilim Merkezi tarafından, "Visegrád Bridge ödülü" verildi.

Macar Parlamentosu'nda yapılan ödül töreninde konuşan Macar Bakan Janos Lazar, "Lech Walesa'nın hayatı, halkın gücüne önem veren herkes için bir örnektir. Walesa, komünizmden özgürlüğe geçilirken köprü olma görevini başarıyla yapmıştır. Daha önce duvar ve demir perdenin olduğu yerde, Doğu ve Batı arasında iletişim kurabilmiştir" dedi.

Lazar ayrıca Orta Avrupa devletlerinin bir arada olduğu takdirde Avrupa Birliği içerisinde de gerçek bir kuvvet durumuna gelebileceklerini söyledi.

Macaristan Meclis Başkan Yardımcısı Gergely Gulyas ise yaptığı açıklamada, Lech Walesa'nın komünizme karşı direnişin sembolü olduğuna ve mesajlarının bugün de geçerli olduğuna değinerek, "Bugün Avrupa'da ihtiyaç duyduğumuz en mühim şey birliktir. Avrupa Birliği içerisinde kültür farklılıklarımızı kabul ederek birlik içinde olmalıyız" dedi.

Lech Walesa ise yaptığı konuşmada, Polonyalılar'ın özgürlük ve demokrasi mücadelelerinden hiç bir zaman vazgeçmediklerini söyledi. Walesa ayrıca, küreselleşmenin yanında halkların ahlaki değerlerinden vazgeçmemeleri ve ortak Avrupa fikrini de tam olarak desteklemeleri gerektiğini, çünkü Avrupa devletlerinin ayrı ayrı ilerleme kaydedemeyeceğini belirtti.

Ödül törenine, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı'nın yanı sıra Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül de katıldı.

1990-1995 arası Polonya İşci Partisi'nin liderliğini yapan Walesa, 1983'te de Nobel Barış Ödülü almıştı. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Walesa'ya, Macaristan Parlamentosu'nda Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement